Raliul Sibiului a fost adjudecat de Sebastian Barbu, care a reusit chiar pe propriul teren prima sa victorie la general in Campionatul National de Raliuri Dunlop.

Barbu si-a adjudecat in acest raliu 8 dintre cele 13 probe speciale. Un succes care confirma ritmul in crestere pe care l-a aratat etapa de etapa desi este la primul sezon cu Skoda Fabia R5. Sebastian Barbu, cu Bogdan Iancu in dreapta, a fost cronometrat cu 54 de minute si 11 secunde. A fost prima sa victorie la general in cei 10 ani de cariera in raliuri. Pana acum, cea mai buna clasare din cariera a fost pozitia secunda in Raliul Aradului din 2014.

Girtofan, la al 9-lea podium consecutiv

Celelalte probe speciale au fost adjudecate de Alexandru Pitigoi (3) si Dan Girtofan (2). De mentionat ca prima proba a fost anulata dupa accidentul lui Simone Tempestini, care a dus la abandonul acestuia. In plus, Power Stage-ul a fost anulat din motive de siguranta.

Barbu a fost insotit pe podium de Dan Girtofan si Vali Porcisteanu. Pentru Girtofan si Tudor Marza a fost al 9-lea podium consecutiv in etapele de campionat national din Romania, Bulgaria si Serbia. Cei doi au sosit la 32,6 secunde in spatele castigatorilor.

Vali Porcisteanu a prins in extremis podiumul. El a reusit sa il depaseasca pe Alexandru Pitigoi chiar pe Super Speciala. Diferenta dintre cei doi a fost de numai 2,5 secunde. Pitigoi a izbutit insa sa bifeze a doua clasare consecutiva in Top 5.

Dublu succes pentru Teslovan

Adrian Teslovan s-a impus atat la 2RM, cat si la RC3. Norbert Maior a fost cel mai rapid la RC5, iar Alexandru Gheorghe a obtinut cel mai bun timp dintre juniori. Cristian Sugar s-a impus in Cupa Dacia, in timp ce Danut Budai, cel mai rapid de la Cupa Suzuki, se indreapta spre titlul la cupa monomarca.

La RC2N, victoria i-a apartinut lui Andrei Girtofan, iar la RC4 s-a impus Mihnea Muresan. La Rally 2, victoria i-a revenit lui Bogdan Moldovan, fiind urmat de Lucian Lopazan si de Samuil Mircea. La Raliuri Istorice, cel mai rapid a fost Lorincz Borbely.

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop va avea loc in perioada 5-6 septembrie la Iasi.

Rezultatele complete sunt disponibile pe http://live.fras.ro/results/raliul-sibiului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.