Raliul Sibiului revine pe macadam, la sapte ani de la ultima editie pe suprafata pe care competitia s-a consacrat. Parte a calendarelor internationale in 2012 si 2013, cursa a fost un punct de referinta a motorsportului romanesc. In acest sezon, Sibiu Racing Team readuce legenda pe macadam in perioada 14-15 august.

Asistam la revenirea unor probe celebre precum „Santa”, ”Calugaru” sau „Cheile Cibinului”. Astfel ca nu este de mirare ca un numar de 54 de echipaje s-au inscris in Raliul Sibiului.

Debutul intrecerii, vineri

Nume importante ale motorsportului romanesc vor fi la start vineri si sambata. Dar, deopotriva, si piloti aflati la prima intalnire cu aceste probe. Duelul pentru victorie in clasamentul general, dar si in cel al claselor, se anunta interesant si spectaculos.

Raliul debuteaza vineri dimineata, cu testele oficiale. Ca mai apoi, dupa-masa, echipajele sa parcurga patru probe speciale, dintre care una pe noapte. „Cheile Cibinului” de doua ori, „Calugarul” si „Santa” pe noapte sunt in programul primei zile de concurs.

Sambata, alte cinci speciale vor reprezenta scena duelurilor. Sunt programate doua treceri pe „Rau Sadului”, noutatea din 2020, doua pe „Santa” in varianta lunga. Plus parcurgerea probei spectacol din Sibiu, „Circuit paralel”.

7 modele R5 la start

In fruntea clasamentului lupta va fi cu adevarat spectaculoasa. Prezenta numelor importante din Campionatul National de Raliuri garanteaza multiple dueluri stranse pentru victorie si podium. Desi prezenta sa era incerta, Simone Tempestini va fi prezent in Raliul Sibiului 2020. Si aceasta dupa ce pilotul Napoca Rally Academy nu a putut sa participe la a doua etapa a Campionatului European de Raliuri 2020. Intrecere desfasurata in aceeasi perioada cu etapa sibiana.

Pe lista de start se afla si Dan Girtofan si Bogdan Marisca, doi dintre cei mai experimentati piloti din Romania. Iar Sebastian Barbu revine in campionat la bordul unui model R5. Si se va lupta pentru o noua victorie in clasamentul general, dupa ce in 2019 a obtinut primul succes al carierei. Zoltan Juhos, Enis Arif, Catalin Grigoiu vor porni si ei in cursa pe modele din clasa RC2, urmand a spori spectacolul pe probele speciale.

Vali Porcisteanu revine in RC2N

Dupa absenta de la etapa trecuta, Vali Porcisteanu revine pe probele speciale la Raliul Sibiului. El urmeaza sa ia startul la bordul unui Mitsubishi Lancer EVO IX de clasa RC2N. Acolo unde se va lupta cu Cristi Timisica, Andrei Cascaval, Razvan Trisnevschi si sibianul Rares Tomita. Pilot care revine dupa o lunga absenta.

Cu doar doua masini la start, duelul clasei RC3 se va da intre Adrian Teslovan si Cristi Toader. In timp ce cinci masini R2 vor fi prezente in cadrul categoriei RC4. Modele pilotate de Norbert Maior, Eugen Caragui, Alexandru Gheorghe, Gabriel Ene si Vlad Raducanu.

Prezenta numeroasa in clasa RC5

Cu aproape 20 de echipaje inscrise, clasa RC5 este, din nou, cea mai numeroasa. Cele mai importante nume de la start sunt sibienii Raul Badiu, Alex Ardelean si Paul Popa. Li se adauga pilotii foarte rapizi. Precum Danut Budai, Bogdan Talasman, David Tarta, Bogdan Gheorghiu (toti cu modele Suzuki Swift Sport). Sau Cristi Sugar, Dragos Popa, Victor Supuran, ori Artur Luca si Radu Luca, toti cu modele Sandero.

Revenirea lui Calin Bucur pe probele speciale este cea mai importanta noutate a clasei NAT11. Acolo unde vor mai porni in cursa Bogdan Moldovan, Dorin Banciu si Joanan Nagel. In timp ce la clasa 12 vor concura Roland Csato, sibianul Gabriel Miclausu pe o Dacia Sport si Mircea Samuil.

In final, lupta in Rally2 va fi una de zile mari datorita numarului mare de piloti aflati la start. Este vorba despre George Marinescu, Emanuel Resiga, Marius Baltateanu, sibianul Ioan Rogoz, Nicu Fota sau Claudiu Albut.

Sase echipe, intre care surpriza Vali Porcisteanu Racing #Team, se dueleaza pentru victorie

Pe langa prezenta echipelor deja obisnuite ale acestui sezon de raliuri, Raliul Sibiului ofera si o surpriza. Aceasta este reprezentata de inscrierea Vali Porcisteanu Racing #Team, formata din pilotul pitestean, Cristi Sugar si Enis Arif.

Sibiul va avea doua echipe la start: Sibiu Racing Team si Sibiu Rally Team. In timp ce echipele clujene Napoca Rally Academy si Danny Ungur Racing continua campania din 2020. In final, DTO Rally Team va avea doar 3 echipaje in componenta la etapa din weekend.

Lista de inscrieri: LISTA-INSCRIERI-RSB2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.