Transilvania Rally, etapa a cincea a Campionatului National de Raliuri Betano 2020, se va desfasura in acest final de saptamana. Competitia este a cincea si penultima etapa a intrecerii interne, dar conteaza si in doua competitii europene. Este vorba despre Tour European Rally si European Rally Trophy. De fapt, pentru cea din urma, Transilvania Rally reprezinta prima etapa din acest sezon, toate celelalte runde ale ERT de pana acum fiind anulate din cauza pandemiei cu SARS COV 2.

Configuratie mai restransa

Contextul epidemiologic global si-a pus amprenta si asupra Total Transilvania Rally Powered by Ford Performance. Care propune anul acesta o configuratie mai restransa, cu opt probe speciale, insumand 131 de kilometri. Lungimea totala a raliului este de 489,5 kilometri.

Startul festiv va avea loc joi, 24 septembrie, de la ora 19,30. Podiumul de start urmeaza sa fie amplasat pe esplanada dintre Cluj Arena si BT Arena. Inaintea startului, de la ora 16,00 pana la ora 19,00, se deruleaza Transilvania Rally Kids. Iar copiii se vor putea bucura de un concurs exatlon, de woodland playground, de baloane uriase de sapun sau de pictura pe figurine de ipsos. Bineinteles, cu respectarea regulilor de distantare sociala si a celorlalte reguli anti COVID-19.

Primele probe, vineri

Vineri, 25 septembrie, incepand cu ora 9,00,  este programata o sesiune de teste cu circulatia inchisa (Shakedown) pe un segment al Probei Speciale Floresti. Iar dupa amiaza, la ora 16,03, va avea loc startul in prima proba speciala a raliului. Este vorba despre Tarnita 1, o proba de 22,7 kilometri, in coborare de la Marisel la Barajul Tarnita.

A doua trecere pe Tarnita este programata la ora 18,18, iar de la ora 21,06 se desfasoara Proba Speciala Faget 1. Revine, deci, Fagetul pe noapte la Transilvania Rally. Dar  anul acesta proba nu mai cuprinde segmentul de macadm ci, odata cu modernizarea drumului, proba are loc pe 8,3 kilometri de asfalt. De altfel, un procent insemnat din specialele din acest an ale Translvania Rally se desfasoara pe asfalt nou.

Sambata, 26 septembrie, incepand cu ora 10,11, sunt programate doua treceri pe Floresti, proba-circuit de langa Cluj-Napoca. Ca si alte doua treceri pe Dangau, una dintre cele mai spectaculoase  probe de asfalt din Romania. Intr-o configuratie noua care cuprinde si Valea Fericirii si care ii confera acum o lungime de 25,1 kilometri. Ultima proba speciala a raliului, Faget 2, cu startul la ora 17,07, este si power stage-ul Transilvania Rally.

Festivitatea de premiere va avea loc sambata, 26 septembrie, incepand cu ora 19,30, pe esplanada dintre Cluj Arena si BT Arena.

Masuri speciale de siguranta

Marco Tempestini, liderul Napoca Rally Academy si principalul organizator al Total Transilvania Rally Powered by Ford Performance, regreta, in primul rand, ca publicul nu va putea fi prezent in numar mare pe probele speciale. Asa cum eram obisnuiti la editiile trecute.

„In fiecare an, cand vine vorba de organizarea Transilvania Rally, la noi in echipa toata lumea vrea sa facem mai mult. Vine cu idei noi sau propuneri ! Acest an a fost diferit. Toti membrii echipei se gandeau cu ingrijorare daca vom putea sa tinem sau nu raliul nostru de suflet! Din fericire, chiar daca am fost nevoiti sa diminuam multe lucruri intr-un an atat de “diferit”,  partenerii nostri, autoritatile locale si toate institutiile implicate in securitatea raliului, au raspuns prezent. Chiar si in conditiile in care duminica de dupa raliu este ziua alegerilor locale. Inca o data Clujul demonstreaza ca faima orasului nostru este alimentata si creata de oameni care lucreaza pentru ca fiecare zi sa fie altfel”, spune Tempestini.

Pentru a continua: „Cu emotii mari, pe ultima suta de metri, am reusit sa pregatim un raliu spectaculos. Unul compact si sigur, din toate punctele de vedere. Din pacate, publicul, principalul “motor” in motorsport, din cauza pandemiei si a regulilor care trebuie respectate, nu va putea sa fie asa de aproape, cum ne-am obisnuit an de an. Dar suntem siguri ca vor intelege si vor urmari transmisiile on line.  Si daca vor fi pe probe, ii indemnam sa respecte distantarea sociala!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.