Raliul Sibiului, etapa a cincea a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2019, a schimbat liderul campionatului. Vali Porcisteanu a preluat sefia ierarhiei.

Simone Tempestini a abandonat. Astfel, a ramas la cota 143. Un punctaj adunat ca urmare a victoriilor din Raliul Argesului, carora li s-au adaugat succesele de la Arad si din Harghita. Un total cu care nu numai ca a cedat pozitia de lider, dar a ajuns pe locul 3. Mai mult, in cazul lui Simone vorbim si despre acelasi rezultat si-n ierarhia „adevarului”. Caci, se stie, la finalul anului, se va merge pe regula n-2, urmand sa conteze cele mai bune 6 rezultate.

Porcisteanu este noul lider

Vali Porcisteanu, cel care s-a impus doar in Raliul Moldovei Bacau, a adunat 143 de puncte. Gratie acestui punctaj, campionul din 2011 este noul lider al intrecerii interne. Pentru a incheia insa sezonul in aceasta postura, Vali are nevoie de o progresie a rezultatelor in cele 3 etape ramase de disputat.

Locul secund in clasamentul general este ocupat de Dan Girtofan, cu 141,2 puncte. Giri reuseste astfel sa continue forma excelenta inceputa in a doua parte a sezonului trecut. Al doilea la Raliul Sibiului, brasoveanul a ajuns la 9 podiumuri consecutive in etapele de campionat national din Romania, Bulgaria si Serbia.

Si in cazul sau este valabila aceeasi idee, in contextul in care am contabilizat toate rezultatele de pana acum. Daca am scadea cele mai slabe doua rezultate, Simone ar ramane in continuare lider.

Sebastian Barbu intra in lupta pentru podium

Sebi Barbu, care si-a trecut in cont pe teren propriu primul succes absolut in campionat, a intrat in lupta pentru podium. Cu doar patru etape in care a punctat (ceea ce inseamna un „n-1”) el are in cont 105,4 puncte.

Altfel, merita remarcat ca familia Girtofan are doi reprezentanti in Top 10 dupa Raliul Sibiului. Juniorul Andrei are 28,8 puncte si a ajuns pe pozitia a 8-a.

Top 10 general:
1. Vali Porcisteanu 143p
2. Dan Girtofan 141,2p
3. Simone Tempestini 133,8p
4. Sebastian Barbu 105,4p
5. Bogdan Marisca 53,6p
6. Constantin Aur 48p
7. Cristian Dolofan 36,8p
8. Andrei Girtofan 28,8p
9. Adrian Raspopa 27p
10. Calin Bucur 19p

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.