Quartararo si-a trecut in cont victoria si in Marele Premiu al Andaluziei. Si este primul francez care pune cap la cap doua succese in categoria regina. Mai mult, Yamaha a celebrat primul podium integral de la intrecerea de la Philips Island 2014, gratie lui Viñales si Rossi.

Iar Vale bifeaza a 235-a prezenta pe podium din cariera. Si pe cea cu numarul 199 in MotoGP. Performante cu adevarat de referinta la acest nivel.

Marquez, forfait

In absenta lui Marc Marquez (forfait pentru prima data dupa 2013), doar 21 de piloti au fost pe grila primului Grand Prix al Andaluziei din istorie. O intrecere care a marcat si o alta premiera ca urmare a pandemiei. Caci tot aici, la Jerez, cu o saptamana inainte se disputa prima cursa a anului. Una care l-a transformat pe Fabio Quartararo in al 4-lea francez care se impune in categoria regina.

Inca de la mijlocul saptamanii trecute toata lumea vorbea despre o dubla a pilotului Yamaha SRT. Iar ritmul afisat in antrenamente si al doilea pole in 8 zile au inatrit ideea. Mai cu seama ca in cazul lui Marquez dorinta, determinarea, era clar ca nu sunt suficiente. Accidentul din cursa trecuta si o noua operatie nu puteau ramane fara urmari.

Start in forta

Quartararo a pornit ca din pusca. Si era lider in fata lui Viñales, Rossi, Miller si Bagnaia. Maverick a incercat sa-i dea batai de cap in primul tur. In van. Fabio a dejucat lejer atacul. Iar Rossi a profitat si i-a „subtilizat” pozitia secunda.

In doar cinci tururi, francezul era deja la doua secunde distanta. Maverick Viñales, constient ca acesta se poate distanta, a incercat sa revina pe locul doi si sa declanseze un nou atac. Valentino insa a replicat de fiecare data, iar „Mack” s-a consolat. Ramanea in fata lui Miller si Bagnaia, sub ochii interesati ai lui Franco Morbidelli.

Quartararo, victorie lejera, evenimente in pluton

In timp ce Quartararo isi gestiona avansul, Viñales era in pierdere de viteza. Si a cedat atacurilor lui Peco Bagnaia, Jack Miller si Franco Morbidelli. Apoi insa, au inceput evenimentele. Miller a fortat si a „pierdut fata”. Au iesit apoi si Danilo Petrucci si Brad Binder.

Bagnaia avea si el sa iasa din lupta, din motive tehnice. Intr-un moment in care era pe doi, dupa ce-l depasise pe Rossi. Nici Yamaha nu s-a bucurat deplin pentru fiabilitate. Cursa trecuta a avut probleme Vale, acum a abandonat Franco Morbidelli.

Pana la final aveam sa consemnam 8 abandonuri. Dar si o revenire a lui Viñales pe locul secund. In ultimele tururi. Astfel ca a bifat a doa prezenta consecutiva pe aceasta treapta a podiumului la o saptamana distanta.

 

Rezultate Marele Premmiu al Andaluziei

Fabio QUARTARARO Yamaha 41’22.666
Maverick VIÑALES Yamaha +4.495
Valentino ROSSI Yamaha +5.546
Takaaki NAKAGAMI Honda +6.113
Joan MIR Suzuki +7.693
Andrea DOVIZIOSO Ducati +12.554
Pol ESPARGARO KTM +17.488
Alex MARQUEZ Honda +19.357
Johann ZARCO Ducati +23.523
Alex RINS Suzuki +27.091
Tito RABAT Ducati +33.628
Bradley SMITH Aprilia +36.306
Cal CRUTCHLOW Honda 1 Tour

Abandonuri

Francesco BAGNAIA Ducati 6 tururi
Franco MORBIDELLI Yamaha 9
Brad BINDER KTM 13
Danilo PETRUCCI Ducati 14
Jack MILLER Ducati 15
Aleix ESPARGARO Aprilia 17
Iker LECUONA KTM 20
Miguel OLIVEIRA KTM 0

Clasament provizoriu MotoGP 2020

Fabio QUARTARARO Yamaha 50
Maverick VIÑALES Yamaha 40
Andrea DOVIZIOSO Ducati 26
Takaaki NAKAGAMI Honda 19
Pol ESPARGARO KTM 19
Valentino ROSSI Yamaha 16
Jack MILLER Ducati 13
Alex MARQUEZ Honda 12
Johann ZARCO Ducati 12
Franco MORBIDELLI Yamaha 11

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.