Ogier a cugetat in vacanta si a decis. La finele lui 2020, atunci cand expira contractul cu Citroen, va pune punct carierei in WRC.

Inca de la parafarea contractului francezul spunea ca nu-si propune sa mai semneze, in 2020, un nou contract. Nici cu Citroen, nici cu o alta echipa. Cu sase titluri mondiale la activ, Seb 2 a afirmat ca-si propune sa petreaca mai mult timp cu familia.

Iar daca mai erau si sceptici privind pozitia francezului, acum lucrurile par clare. Inaintea startului in etapa de WRC din Finlanda, care se va incheia duminica, si-a reconfirmat decizia. „Am spus-o de mai multe ori. Oamenii insa continua sa ma intrebe, de parca nu le vine sa creada. Dar o declar din nou. Niciodata nu a fost in planul meu sa merg mai departe. Contractul cu Citroen este pe doi ani, iar la finalul sau plec din WRC”, a declarat Ogier pentru Autosport.

Nu pleaca si din motorsport

Despartirea de WRC se pare insa ca nu inseamna si finalul carierei sale in motorsport. Ogier a semnat luna trecuta un acord cu noua Extreme E Series, care va demara in 2021. Si detine rolul de ambasador al competitiei off-road dedicata masinilor electrice.

Francezul urmeaza, de altfel, sa si testeze masinile folosite in aceasta in viitorul apropiat. Dar sunt sanse mari sa nu ramana doar la statutul de promotor extern. Si sa se implice in competitie, la startul acesteia, din postura de pilot.

„Sunt fericit ca m-au implicat in acest proiect. Pentru ca-mi place ideea. Da, ar putea sa intre in planurile mele, dar pentru moment ma rezum sa ma implic in crearea competitiei. Nu am si o certitudine legata de pilotaj”, a declarat Ogier pentru Autosport.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.