Hamilton a castigat o cursa spectacol la Silverstone. A fost, poate, cea mai interesanta intrecere din acest sezon. Duelurile la varf s-au tinut lant, inclusiv la boxe.

Bottas a pornit excelent din pole-position, tinut sub supraveghere de Hamilton. Lewis a incercat sa-i ia fata colegului sau, dar n-a izbutit. La fel, in spatele lor, ordinea a ramas neschimbata dupa start. Astfel ca Leclerc a ramas in fata lui Max Verstappen. Doar Vettel a izbutit sa urce o pozitie, depasindu-l pe Pierre Gasly.

Totusi, in turul 4 aveam sa asistam si la schimbarea liderului. In fapt la o dubla rocada. Mai intai Hamilton a dat atacul pe exterior si a trecut in fata. Bottas a replicat insa rapid si pana la finalul turului, pe linia start-sosire, isi recupera pozitia.

Urmatorul moment interesant a venit in turul 11. Vettel a atacat pozitia lui Verstappen. N-a izbutit sa o faca si, mai mult, a pierdut si locul 5. Gasly, care se afla in apropiere, a profitat de un moment de neatentie si a trecut in fata. Germanul n-a replicat. Insa un tur mai tarziu Gasly a intrat la boxe si nu este exclus ca acesta sa fie motivul.

Depasire la boxe

Intrarea la boxe a adus si o schimbare de ierarhie in zona fruntasa a ierarhiei. Mecanicii lui Verstappen s-au miscat mai bine decat cei de la Ferrari. Si, cum Max intrase in acelasi timp la boxe cu Leclerc, a izbutit sa castige o pozitie chiar pe linia boxelor. Un avantaj pe care l-a pierdut insa cateva tururi mai tarziu, in urma unei erori.

Tot strategia intrarii la boxe i-a permis si lui Hamilton sa devina liderul cursei. Bottas a intrat in turul 16, dar Lewis a ramas pe pista. A schimbat in turul 21, dupa ce Safety Car-ul a intrat pe pista ca urmare a iesirii in decor a lui Giovinazzi. Si cum Bottas urma sa mai intre o data, pentru a schimba medium cu hard, Hamilton, care a trecut pe pneurile de componenta dura, a devenit lider.

Si Vettel a profitat de Safety si a trecut de la soft la hard. In plus, a urcat pe 3, in fata lui Gasly si Verstappen, ultimul efectuand si el inca o intrare la boxe. Dupa ce masina de siguranta a parasit circuitul, Gasly a fost depasit de Verstappen si Leclerc. Iar Max a dat atacul pentru a obtine o clasare pe podium.

Acrosaj la varf

Cu 15 tururi inainte de final, Verstappen a trecut de Vettel. Avea sa greseasca insa iar. A iesit usor de pe pista, pe bordura. A reintrat pe traseu, insa Vettel n-a mai izbutit sa franeze si monopostul sau l-a lovit din spate pe cel al pilotului Red Bull. Impactul a dus la iesirea in decor a celor doi.

Verstappen a putut continua, dupa Leclerc si Gasly, insa Vettel a avut nevoie de o trecere pe la boxe. Si a ajuns pe ultimul loc. Bottas, care a efectuat si a doua oprire cu 6 tururi inainte de final, a revenit pe locul 2, pe care avea sa-l ocupe si la final. Dupa Hamilton, care a castigat si punctul suplimentar pentru cel mai bun timp in cursa.

Hamilton castiga o cursa spectacol la Silverstone clasament-Silverstone

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.