Lewis Hamilton s-a impus in cursa disputata pe Hungaroring. A fost pentru a saptea oara cand pilotul britanic se impune in Marele Premiu al Ungariei la Formula 1.

Cursa a inceput cu o premiera, Max Verstappen luand startul din pole-position. Iar Max a reusit sa faca fata atacului lui Bottas, pentru a-si mentine pozitia. Finlandezul avea sa greseasca in virajul 2. Iar Hamilton a profitat.

In depasire, monopostul lui Lewis a atins aripa fata a celui pilotat de colegul sau. Iar acesta a fost nevoit sa intre la boxe in turul 6, iesind practic din lupta pentru victorie. In timp ce Leclerc si Vettel au urcat si ei in zona luptei pentru podium.

Verstappen a dominat, Lewis a dat lovitura

Max Verstappen a dominat aproape toata cursa. A fost primul pilot de top care a intrat la boxe, iar Lewis n-a izbutit sa recupereze, ci a iesit pe circuit la circa 5 secunde in spatele liderului.

Cu pneurile hard insa, Hamilton a fost mai rapid si s-a apropiat amenintator. Incercarea de atac n-a dat insa roade. Si a mai mers o data la boxe, revenind la 19 secunde in spatele lui Max. Iar din acest moment a inceput cursa de recuperare.

Atac decisiv spre final

Cu cinci tururi inainte de final, Hamilton avea de recuperat doar o secunda. Depasirea s-a produs in turul 67, la capatul liniei de start-finis. Una fara emotii. Vazand ca nu mai are sanse de castig, Max a trecut rapid pe la boxe, si-a luat anvelope Soft si a rulat cat se poate de rapid pentru a cuceri punctul suplimentar. Si a izbutit un 1:17.103 fata de 1:18.528 cat reusise Lewis anterior.

Vettel a terminat pe 3, inaintea lui Leclerc. In puncte au mai intrat Carlos Sainz (McLaren), Gasly si Kimi Raikkonen (Alfa Romeo), Bottas, Lando Norris (McLaren) si Alexander Albon (Toro Rosso).

Hamilton si-a consolidat prima pozitie din clasamentul general. El are 250 de puncte, in timp ce Bottas, care este pe doi, a contabilizat doar 188. Mai mult, Verstappen s-a apropiat la numai 7 puncte, astfel ca dupa vacanta finlandezul trebuie sa traga tare.

Hamilton, a 7-a victorie pe Hungaroring Formula-1-Budapesta

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.