Formula 1 este afectata de pandemia cu noul Coronavirus COVID-19. Varianta de compromis a fost lansarea Virtual Grand Prix Series. O competitie la care vor participa si piloti din „Marele Circ”.

Cursele din mai, amanate

Conducerea Formulei 1 si a echipelor participante au decis ca si cursele din luna mai sa fie amanate. Este vorba despre intrecerile din Olanda si Spania. Pentru ca in cazul celei de la Monte Carlo s-a decis sa fie anulata. O premiera nedorita pentru istoria Marelui Circ.

Astfel, cum si primele patru intreceri fusesera amanate/anulate, 7 dintre cele 22 de curse nu vor mai avea loc conform calendarului. In cel mai bun caz, in functie de evolutia situatiei, sezonul ar urma sa inceapa pe 7 iunie. Atunci este programat Marele Premiu al Azerbaidjanului. Iar pauza din august a fost anulata. Datele ar urma sa fie folosite pentru eventualele curse reprogramate.

Regulamentul tehnic se schimba in 2022

O alta decizie a fost legata de regulamentul tehnic din Formula 1. Anul viitor urma sa intre in vigoare o noua varianta. Insa, evident, tinand cont ca pandemia cu noul Coronavirus COVID-19 a obligat la pauza si uzinele, s-a decis amanarea cu un an a acestui proces.

O decizie privind modul in care se va derula viitoarea stagiune din punct de vedere tehnic urmeaza sa fie luata ulterior. Nu este exclus sa avem parte de un sezon de tranzitie. Cu cateva componente aerodinamice adaugate acelorasi componente de baza.

Se lanseaza Virtual Grand Prix Series

Pe de alta parte, dupa cum precizeaza pagina oficiala Formula 1, a fost lansat un campionat eSports. Acesta va purta denumirea de Virtual Grand Prix Series, iar prima etapa este programata in acest weekend.

„Prima cursa va avea pe grila actualii piloti de F1 si alte staruri invitate a caror identitate urmeaza sa fie anuntata. Pentru a garanta siguranta participantilor, acestia vor participa la cursa de la distanta. Intrecerea urmeaza sa fie prezentata live de la Gfinity Esports Arena (sau remote, daca este nevoie), duminica 22 martie, de la ora 8:00 PM (GMT)”, precizeaza Formula 1.com.

Urmeaza sa fie folosita platforma jocului oficial F1 2019 dezvoltat de Codemaster. Se vor parcurge insa numai 28 de tururi si nu intreaga distanta. Cursa va dura o ora si jumatate si urmeaza sa fie transmisa pe canalele YouTubeTwitch si Facebook ale Formulei 1.

Calendarul Virtual Grand Prix Series

22 martie: MP Bahrein
5 aprilie: circuitul nu  a fost confirmat
19 aprilie: MP China
3 mai: circuitul nu a fost confirmat
10 mai: MP Spania
17 mai: MP Monaco

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.