Formula 1 editia 2020 aduce un numar record de curse. Mai precis, in sezonul viitor se vor disputa nu mai putin de 22 de runde. Decizia a fost luata pentru a celebra si in acest mod aniversarea a 70 de ani de la prima editie a „Marelui Circ”.

„2020 este anul aniversarii de 70 de ani si vrem sa-l sarbatorim cum se cuvine. Este si motivul pentru care am decis sa fie anul in care oferim aceasta premiera. Si vom avea un calendar cu 22 de curse”, a precizat Chase Carey, presedintele executiv al Formula One.

Startul noului sezon se va da tot in martie. Mai exact la mijlocul lunii, pe 15. Ultima cursa este programata in final de noiembrie, pe 29, in Abu Dhabi.

Germania spune adio, vin Vietnam si Olanda

Daca privim „tintarul”, fara indoiala prima surpriza este iesirea din program a Marelui Premiu al Germaniei. In urma cu trei decenii, la inceputul anilor 90, Germania reprezenta un must-have pentru Formula 1 a lui Ecclestone. Si, ulterior, dupa ce ‘Marele Circ” l-a avut, si gratie lui, si pe Schumi, avea chiar doua curse. Caci si Marele Premiu al Europei era gazduit de aceasta tara. Acum, iata, iese din calendar!

In replica, avem doua nume noi comparativ cu 2019. Mai intai, Vietnam. Asia isi extinde asadar aria si ne ofera cea de-a 34-a tara care a gazduit vreodata o intrecere de Formula 1. Si tot cifra 34 este prezenta si in dreptul celuilalt nume. Caci atatia ani de pauza sunt pentru Olanda. Care ne va oferi o intrecere pe un circuit de traditie, Zandvoort.

Italia asteapta, dar nu-s emotii

In replica, Italia nu pleaca. Nu are inca un contract, insa acesta este in curs de finalizare. Cel putin acestea sunt infoormatiile oficiale. Si este greu de crezut sa asistam la o surpriza.

De ce? Nimic mai simplu. Intrecerea din Italia se deruleaza pe un circuit de care este legata istoria motorsportului la cel mai inalt nivel. Este vorba despre cel de la Monza. Or, anul viitor, acesta aniverseaza 90 de ani. Astfel incat este greu de crezut ca nu se va ajunge la un acord cu Formula One pentru aceasta cursa.

Formula 1 2020 aduce numar record de curse! calendar-f1-2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.