Hamilton s-a impus in cursa de la Barcelona si a redevenit liderul clasamentului general. Bottas si Verstappen au urcat si ei pe podium.

Startul a fost spectaculos. Bottas, plecat din pole, s-a duelat roata la roata cu colegul sau de echipa. Hamilton a reusit sa treaca in fata in primul viraj. Vettel a incercat si el sa intre in lupta, insa atacul sau pe exterior n-a avut sorti de izbanda. Germanul a iesit larg in viraj, iar Verstappen a profitat, urcand pe locul 3. Vettel si Leclerc completau topul primelor 5 pozitii.

Strategii diverse in ceea ce priveste schimburile

Leclerc a izbutit sa-l bata pe Vettel in turul 12, insa nu s-a apropiat si de Verstappen. A urmat prima serie de intrari la boxe. Mercedes a mers pe pneuri medium, in timp ce Verstappen a optat pentru soft. La Ferrari, Leclerc a ales hard, iar Vettel medium. Pentru nici unul alegerea nu a dat roade. Ordinea primilor trei a ramas neschimbata. In spate, Vettel a trecut in fata monegascului dupa un ordin de echipa.

A doua intrare la boxe a fost urmata de intrarea pe pista a safety-car-ului, dupa un acrosaj intre Norris si Lance Stroll. Hamilton si Leclerc au fost avantajati de faptul ca nu intrasera la schimb, iar ordinea primilor 6 nu s-a schimbat.

Dupa iesirea masinii de siguranta, nu s-a petrecut nimic notabiil. Hamilton s-a dus la a treia victorie din 2019 si a luat si punctul suplimentar pentru cel mai rapid tur. Lewis a redevenit lider si are 7 puncte avans in fata lui Bottas. De remarcat ca am asistat la a cincea cursa consecutiva (din tot atatea posibile) in care Mercedes a izbutit dubla.

Formula 1 2019: Hamilton castiga in Spania clasament-Spania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.