Hamilton a castigat Marele Premiu al Canadei. Iar Mercedes ramane cu victorii pe linie in 2019. Cursa putea insa sa ne ofere un alt verdict, caci Sebastian Vettel a trecut primul linia de sosire. Insa o decizie controversata a oficialilor, care l-au penalizat cu 5 secunde, i-a privat pe cei de la Ferrari de succes.

Vettel a pornit din pole-position si a plecat ca din pusca. Hamilton a rezistat unui atac al lui Leclerc si il seconda pe german. Toti trei au optat pentru pneuri medium si s-au distantat de pluton. In timp ce intre ei ecarturile au crescut la circa doua secunde. In spatele lor, Ricciardo a ramas pe patru, ca si la start, urmat de Gasly si Hulkenberg. Ultimul, autor al unei depasiri in fata lui Valtteri Bottas.

Prima oprire la boxe nu aduce schimbarea liderului

La prima intrare la boxe, Vettel a ramas lider. Germanul a primit pneuri hard cu care a reusit performante mai bune. Aceeasi optiune si pentru Hamilton si Leclerc. Verstappen a profitat de faptul ca a ramas mai mult pe pista si a urcat pana pe locul 4 inaintea singurei sale treceri la boxe.

In spatele sau, duel intre Ricciardo si Bottas. Finlandezul a reusit in cele din urma depasirea si a urcat pe 5. Iar ordinea s-a pastrat pana in turul 50. Atunci cand, dupa ce a trecut pe la boxe, Verstappen a iesit pe pista pe 7, fiind devansat nu doar de Bottas, ci si de Ricciardo si Hulkenberg.

Final controversat, victorie pentru Hamilton

Momentul de referinta al cursei s-a petrecut in preajma turului 40. Hamilton se pregatea sa declanseze atacul, dar a fost nevoit sa-l amane din pricina unei greseli. Apoi insa a venit eroarea lui Vettel.

Usoara iesire in decor, revenire pe pista langa Hamilton, care a fost nevoit sa urce pe bordura pentru a evita acrosajul. Incident de cursa pe care insa oficialii l-au judecat altfel. L-au penalizat pe german cu cinci secunde. Si i-au oferit astfel al cincilea succes din 2019 lui Hamilton.

Vettel a protestat. „Nu este corect”, a spus prin radio. Apoi a refuzat sa se prezinte la interviurile oficiale si a mutat indicatorul cu numarul 1 in locul rezervat monopostului sau. Rezultatul cursei a ramas insa neschimbat, Hamilton distantandu-se in ierarhia generala a sezonului.

Formula 1 2019: Din nou Hamilton! Controversat! Vettel

Leclerc a terminat pe trei, urmat de Bottas si Verstappen. In spatele lor, Renault prin Ricciardo si Hulkenberg, in timp ce Gasly a terminat pe opt in fata lui Lance Stroll si Daniil Kvyat.

Formula 1 2019: Din nou Hamilton! Controversat! F1-Marele-Premiu-al-Canadei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.