Ferrari si-a trecut in cont cel de-al doilea succes la rand in actualul sezon de Formula 1. Din nou gratie lui Leclerc. Si este o victorie extrem de importanta fiind realizata la Monza.

Charles Leclerc venea dupa succesul de la Spa si a fost cel mai rapid in calificari. Pe care si-a pastrat-o si dupa start. Hamilton a incercat o depasire, dar apoi a renuntat, multumindu-se sa-l devanseze pe Valtteri Bottas.

In spatele lor, am notat atacul lui Nico Hulkenberg, care a ajuns pe locul 4. Avea sa-l pastreze insa numai pana la finalul primului tur. Atunci cand a fosst depasit atat de Vettel, cat si de Ricciardo.

Greseala pentru Vettel

In turul 7, Vettel a gresit. A derapat in virajul Ascari, iar atunci cand a redresat monospotul, acesta l-a acrosat pe cel pilotat de Stroll. Cu daune in zona frontala a bolizilor, ambii piloti au intrat la boxe.

Vettel a trecut pe hard si a revenit pe ultimul loc. A primit ulterior insa si un „Stop&Go” pentru incident. Astfel ca a mai intrat o data, in turul 13, astfel ca din nou a ajuns in coada plutonului.

Hamilton ataca, Leclerc rezista

La trecerea pe la boze, Hamilton a mizat pe medium, iar pilotul Ferrari pe hard. Intrat mai tarziu, monegascul a revenit pe primul loc, dar nu departe de britanic. Iar acesta a atacat in virajul Ascari. N-a reusit sa treaca, a iesit putin in decor, dar a revenit rapid pe pista.

Bottas a intrat doar in turul 28. A iesit tot cu medium, insa pe locul 3. Semn ca strategia incercata de Mercedes in cazul sau nu l-a ajutat prea tare. Ordinea stabilita la finele primului tur se pastra.

Bottas a intrat la boxe abia in turul 28, a optat pentru pneuri medium si a revenit in spatele lui Leclerc si Hamilton, astfel ca strategia alternativa incercata de Mercedes nu a dat roadele scontate.

Lewis pune presiune, dar degeaba

In continuare, Lewis a incercat sa atace, dar Leclerc a izbutit sa se apere perfect. A gresit in turul 36, cand a scurt-circuitat prima sicana, dar si-a pastrat prima pozitie. Si s-a aparat in continuare perfect.

In spatele sau, Bottas a inceput sa-l preseze pe colegul sau. Si, in cele din urma a reusit sa treaca in fata sa. Esste adevarat, profitand de o eroare a lui Hamilton, care a gresit franarea inaintea sicanei. Apoi, Valtteri a declansat atacul decisiv asupra pilotului Ferrari. Acesta s-a petrecut cu 3 tururi inainte de final. Leclerc a rezistat, Bottas a iesit usor in decor si, dupa, simtind ca nu mai are sanse la victorie, s-a multumit cu locul doi.

Hamilton pe 3, dar cu cel mai rapid tur

Hamilton s-a multumit si el cu locul 3. A intrat insa la boxe pentru un set de pneuri soft care l-au ajutat sa stabileasca performanta de referinta pe turul de circuit.

In spatele sau au venit cei doi piloti Renault, Ricciardo si Hulkenberg, care i-au adus echipei cea mai buna performanta din 2019. In puncte au mai intrat Albon, Sergio Perez, Verstappen, Giovinazzi si Norris. Vettel n-a terminat decat pe 13 si a fost depasit in clasamentul general al sezonului de colegul sau Leclerc.

Ferrari se impune, gratie lui Leclerc, in cursa de casa Ferrari-Monza-1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.