Dovizioso a adus un nou succes pentru Ducati pe Red Bull Ring. Marc Marquez a vrut sa puna capat invincibilitatii marcii italiene, dar “Dovi” a avut ultimul cuvant. La finele unui ultim tur de antologie si o depasire pe interior, in ultimul viraj, precum in 2017. Yamaha si-a pus trioul Quartararo, Rossi si Viñales pe locurile 3-5.

Dovizioso a simtit amenintarea lui Marquez sambata. Atunci cand spaniolul a dominat calificarile. Andrea ramanea insa optimist. “Marc a fost mai rapid, dar sunt increzator ca in cursa ritmul nostru este apropiat”, spunea el. De partea cealalta, Marc zambea. Si se gandea la un success pe Red Bull Ring pe care si-l doreste cu ardoare. I-a vazut triumfand in ultimii trei ani pe cei de la Ducati. Iannone, Dovizioso si Lorenzo. Dar acum motocicleta RC213V este in masura sa replice puterii aratate de V4-ul Italian. In plus, la adapostul a 63 de puncte, putea sa riste.

Iar Marc a pornit ca din pusca. Andrea a replicat insa in virajul doi. Fabio Quartararo, al doilea in callificari, nu a stat insa cu mainile in san. Si a trecut in frunte. Cu un avans de 0,4 secunde. In spatele lor,  Miller, Marquez, Rossi, Rins, Viñales si Bagnaia. In timp ce  Pol Espargaro si Cal Crutchlow s-au acrosat in virajul 3 si au cazut.

Quartararo, din nou cel mai rapid pe Yamaha

In cele din urma, Fabio nu a putut face prea multe. Sigur, a opus rezistenta. Insa motocicleta sa era inferioara in ceea ce priveste acceleratia si viteza maxima. Astfel ca in cele din urma a fost nevoit sa-I lase pe cei doi sa-si dispute victoria.

In replica, Quartararo a ramas cel mai rapid dintre pilotii Yamaha. Chiar daca nu are o motocicleta oficiala de uzina. Cu zece tururi inainte de final avea aproape doua secunde in fata lui Rossi. Si de recuperat 3,8 fata de Marquez. Cel care castigase teren in fata lui Dovi in viraje. Italianul a replicat insa, perseverant, in zonele de acceleratie, si a venit in siajul liderului. Erau numai 0,140 secunde.

Duel roata la roata Dovi-Marquez

Un tur mai tarziu, Dovi a depasit pe linia dreapta. In spate, un alt duel interesant, Rossi fiind presat de Viñales si Rins…S-a mers insa fara schimbari pana cu trei tururi inainte de final. Atunci, Marquez a atacat pe interior. A trecut in fata. Dovi a replicat in aceeasi maniera, recastigandu-si pozitia. Marc a insistat. Era iar in frunte. Si “suveica” avea sa continue. Spre bucuria celor care au urmarit cursa. Acesta este spectacolul pe care ni-l dorim de la MotoGP.

Ultimul tur a inceput cu un infim avantaj al lui Marc. Dovizioso nu-si spusese insa ultimul cuvant.  Iar in ultimul viraj, Marquez a intrat cam larg si cu “spatele” in deriva pentru ca intarziase la maximum franarea. Dovi a profitat. Pe interior. Si a dat lovitura la fel cum o facuse, pe acest circuit, in 2017. Marquez a mai incercat sa-si repare eroarea cu un “wheeling”, dar era prea tarziu.

Clasament Marele Premiu al Austriei

Andrea DOVIZIOSO Ducati 39’34.771

Marc MARQUEZ Honda +0.213

Fabio QUARTARARO Yamaha +6.117

Valentino ROSSI Yamaha +7.719

Maverick VIÑALES Yamaha +8.674

Alex RINS Suzuki +8.695

Francesco BAGNAIA Ducati +16.021

Miguel OLIVEIRA KTM +16.206

Danilo PETRUCCI Ducati +17.350

Franco MORBIDELLI Yamaha +20.510

Takaaki NAKAGAMI Honda +22.273

Johann ZARCO KTM +25.503

Stefan BRADL Honda +31.962

Aleix ESPARGARO Aprilia +34.741

Karel ABRAHAM Ducati +48.109

Andrea IANNONE Aprilia 1 Tour

 

Clasament MotoGP 2019

Marc MARQUEZ Honda 230

Andrea DOVIZIOSO Ducati 172

Danilo PETRUCCI Ducati 136

Alex RINS Suzuki 124

Valentino ROSSI Yamaha 103

Maverick VIÑALES Yamaha 102

Fabio QUARTARARO Yamaha 92

Jack MILLER Ducati 86

Cal CRUTCHLOW Honda 78

Takaaki NAKAGAMI Honda 62

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.