Ziua a 9-a din Africa Eco Race le-a propus concurenților o etapă de legătură de la Anodhar spre Chinguetti, iar apoi o specială în buclă cu start și sosire în această localitate. La finalul probei, concurenții s-au îndreptat spre Amodjar, de-acolo de unde este programat și startul etapei a zecea. A fost prima întâlnire a concurenților cu Estul Mauritaniei și cu celebru ”Ochi al Africii”,  « Guelb er Richât », o insolită structură geologică în formă de ochi care este observabilă și din spațiu. Decorul în această zonă de dune este splendid, însă le-a pus mereu probleme concurenților, checkpoint-ul de la mijlocul specialei fiind extrem de greu de găsit.

La secțiunea auto am avut parte de un nou duel între echipajele care au făcut legea și până acum. După ce au urcat pe primul loc cu prilejul acelei speciale întinsă pe durata a două zile, Serradori-Lurquin (MCM) au rămas de trei ori înțepeniți în nisip, au terminat numai pe locul 3, și au pierdut timp prețios în fața lui Vasiliev-Jilțov (RUS/ MINI), care au încheiat proba pe primul loc. Astfel, ecartul care desparte cele două echipaje în ierarhia generală este acum de 45:02. De Rooij-Rodewald-Torrellardona (IVECO) au obținut al doilea timp în etapă, sunt pe 4 la general și conduc autoritar în întrecerea de la Clasa T4, rezervată camioanelor. Thomasse-Laroque (FRA/ OPTIMUS) continuă să rămînă pe 3 la general, însă mai au un avans de numai 17:33 în fața olandezilor, astfel că vor trebui să tragă tare în zilele următoare pentru a-și păstra poziția.

La moto a dat din nou lovitura Pal Anders Ullevalseter (NOR/KTM). Chiar dacă are 49 de ani, dublul învingător în această competiție a demonstrat că rămâne un maestru al dunelor și, cu o motocicletă refăcută în ziua precedentă, atunci cîând a luat pauză, a obținut cel mai bun timp, cu 13:36 în fața italianului Simone Agazzi (HONDA). Luis Oliveira (POR/KTM) a terminat pe 3, înaintea lui Paolo Ceci (ITA/KTM), dar clasamentul nu a suferit schimbări în zona sa superioară. Ceci este lider cu un avans de 50:39 în fața lui Oliveira, iar slovacul Benko este pe 3, la 4 h 33:37 de primul loc, dar cu un ecart confortabil, de aproape o oră, raportat la urmăritorul său, Rui Oliveira (POR/ KTM).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.