Africa Eco Race 2020 a propus in etapa a treia 516,31 km intre Tarda si Mhamid, din care 497,474 km au reprezentat distanta probei speciale. O zi cu unul dintre cele mai lungi trasee din actuala editie. Asadar focusata pe anduranta si navigatie. Si una extrem de complexa in termeni de incercari la care au fost supusi concurentii.

Victorie pentru Botturi la moto

Plecat printre primii, Pal Ander Ullevaseter nu a reusit sa stea prea mult in fata lui Alessandro Botturi. Norvegianul si-a propus sa ridice ritmul dupa dune, insa nu a reusit sa se desprinda. Astfel ca, dupa realimentare, cei doi au mers „in pereche”. Si, in mod logic in conditiile date, Botturi s-a impus. Astfel ca lui Ullevaseter i-a ramas doar satisfactia ca este la numai 2:44 de invingatorul de anul trecut.

Un alt norvegian, Felix Jensen, s-a clasat al treilea, la 2:43 de compatriotul sau. Si aceasta dupa ce si-a „stricat” anvelopele pe pietrele de pe traseu. La a treia participare la Africa Eco Race, Jensen este pe podium la general si va cauta sa profite de o eventuala problema a celor din fata.

La categoria peste 450 cmc s-a impus mexicanul Juan Pablo Guillen, iar la MOTUL XTREME RIDER (Malle Moto) olandezul Stephan Savelkouls.

A sosit ziua masinilor

Dupa SSV si camioane, a fost ziua masinilor. Yves si Jean Formont (Tarek Buggy) si-au trecut in cont vicroia, urmati de Patrick si Lucas Martin. Cei doi au ramas impotmoliti de doua ori in Erg Chegaga, dar au reusit apoi o cursa excelenta de revenire. La general conduc Yves si Jean Formont, urmati de Miklos Kovacs, Lazlo Acs si Peter Czegledi (Scania).

Trioul maghiar a terminat speciala pe locul 3, dar s-a impus in ierarhia camioanelor, in care este lider. Demn de remarcat este insa faptul ca acestia au renuntat la prima pozitie la general pentru a-i ajuta pe belgienii Igor Bouwens – Ulrich Boerboom – Frits Driesmans, al caror IVECO a ramas impotmolit. Si aceasta in conditiile in care echipajul respectiv este rivalul lor direct la categoria camioane.

La SSV, Loic Frebourg si Franck Boulay au obtinut cel mai bun timp si sunt cei mai buni in SSV XTREME RACE. Sunt insa doar pe doi la general, dupa Alexadre Debanne si Patrick Lardeau, care au terminat etapa pe locul doi. Si care ocupa locul 5 la general.

Zi cu emotii pentru Claudiu Barbu si Marius Lupu

Pentru echipajul nostru, Claudiu Barbu – Marius Lupu, a fost o zi cu emotii. „Un val de nisip luat direct prin priza radiatorului și totul avea sa inceapa prost. Ne-am oprit de mai multe ori doar dupaprimii 40 de kilometri. Ne mobilizasem pentru 497. Racirea nu mai raspundea. Deja ne treceau ganduri negre cu privire la un posibil abandon. O idee de moment, si o noua speranta avea sa apara. Fragila, dar era acolo, cu noi, in mijlocul deșertului”, povesteste Claudiu.

Au decis sa continue cu un electroventilator descentrat a carui putere nu putea fi stapanita de doi oameni. Si au ajuns la final. Ei ocupa acum pozitia a saptea la categoria SSV si locul 18 la general.

Citeste si:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.