Africa Eco Race, competitia care este prezentata de organizatori drept „adevaratul drum catre Dakar”, a luat startul. Intre competitori si un echipaj din Romania, Claudiu Barbu – Marius Lupu (Transcarpatic Rally Team).

Competitia a ajuns la editia cu numarul 12. Si, daca nu se bucura inca de audienta celuilalt „Dakar”, creste an de an. Jean-Louis Schlesser, organizatorul intrecerii, a mentionat ca in 2020 numarul concurentilor a sporit cu 20%. „Sunt reprezentate 34 de tari de pe cinci continente. In plus, numarul de motociclete s-a dublat, iar calitatea echipelor este si ea in progres”, a spus acesta.

Sunt prezente peste 300 de vehicule la startul Africa Eco Race 2020. Si peste 700 de oameni au fost acreditati pentru aceasta aventura. Care propune o distanta de peste 6.000 de km, din care mai mult de 4.000 in probele speciale care se vor derula in Maroc, Mauritania si Senegal.

Printul Albert II de Monaco la startul festiv

Startul festiv s-a bucurat de prezenta Printului Albert II. Cel care a dat startul pentru primul concurent, italianul Alessandro Botturi, castigatorul sectiunii moto la editia trecuta. Dupa ceremonie, toti participantii au fost imbarcati la bordul feribotului Smeralda. Timp de 48 de ore au calatorit catre portul Tanger din Maroc.

Africa Eco Race 2020: Start si pentru Claudiu Barbu Africa-Eco-Race-2020_1O calatorie care a oferit timp suficient si pentru traditionalul briefing. Timp de doua ore au fost oferite informatiile esentiale pentru aceasta competitie. Ca si filosofia intrecerii, care respecta ideea intrecerilor traditionale de raliuri off road. Spre exemplu, un competitor este descalificat doar daca abandoneaza de doua ori pe o speciala. Pentru ca principalul scop este sa parcurgi intreaga distanta. Si, tocmai de aceea, daca doreste, acesta poate sa mearga ulterior pana la Dakar alaturi de caravana.

Astazi, prima zi de concurs

Astazi s-a dat startul. Cu o proba speciala de 23 km, langa Kenitra. Plus o legatura de 731 de km care ii va duce pe competitori la primul bivouac, in Tarda. Un start intens, menit sa ii „incalzeasca” pe concurenti pentru zilele pline care vor urma.

Evident va vom tine la curent cu toate detaliile referitoare la aceasta competitie. Una ale carei elemente principale ale editiei trecute le puteti rememora aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.