Africa Eco Race editia 2020 a pornit la drum spre Dakar. Prima zi a propus o proba speciala de 23 km, langa Kenitra. Plus o legatura care i-a dus pe competitori la primul bivouac, in Tarda.

Traseul

Proba speciala s-a derulat in padurea Maamora, traseul fiind cu nisip. In principiu, spuneau organizatorii, putine obstacole dificile. Doar pentru concurentii de la camioane existau cateva locuri in care trebuia mai multa atentie la trecerile printre copaci.

Africa Eco Race 2020 - 1: O prima zi cu multe surprize Africa-Eco-Race-2In rest, doua sectiuni de legatura, astfel ca traseul total al primei zile a ajuns la 731 de km.  Una care, trebuie spus, a oferit cea mai lunga „legatura” din programul editiei din acest an. Destinatia finala, Tarda, acolo unde a fost instalat bivouacul.

Botturi, primul lider la moto

Italianul Alessandro Botturi este primul lider la categoria moto. Pilotul Yamaha a fost cu doua minute mai rapid decat britanicul Lyndon Poskitt (KTM) si cu putin peste patru minute fata de norvegianul Felix Jenssen. De remarcat si rezultatul obtinut de Konrad Dabrowski. La numai 18 ani, acesta este cel mai tanar competitor, si a inceput competitia cu un notabil loc 5.

Cel mai rapid in intrecerea motocicletelor de peste 450 cmc este Jan Zatko, pe un KTM, pilot care ocupa locul 10 la general. Iar in Motul Xtreme Rider, categorie dedicata pilotilor fara asistenta (un fel de Malle Moto – Original), primul este Amaury Baratin, locul 15 la general in Africa Eco Race 2020.

Probleme pe patru roti

Daca traseul a fost destul de lejer pentru competitorii la moto, nu acelasi lucru se poate spune despre cei cu vehicule pe patru roti. A fost o zi destul de complicata din punctul de vedere al navigatiei. Iar primele pozitii le-au revenit celor de la categoria SSV.

Sander Derikx este primul pilot fara navigator la categoria auto/SSV care castiga o proba speciala. Pilotul Can Am 278 a fost urmat de francezii Benoit Fretin / Cédric Duple, in timp ce ultima treapta a podiumului a revenit olandezilor Ruud Vollebregt / Frederik Meijer. Chiar daca au avut probleme de turbo, Alexandre Debanne si Patrick Lardeau au fost la un pas de podium. Un debut bun pentru prezentatorul TV in SSV XTREME RACE, intr-o competitie in care isi doreste sa ofere o imagine a acestei categorii de vehicule.

Prima masina, un Bowler, cu Alex Cole si Emma Osman in cockpit, a sosit pe locul 5. Au fost urmati de Alexey Titov si Dmitry Pavlov, cu Ford Raptor, primii la T2, si debutantii Sebastien si Marc Leroy Remy, cu Mitsubishi Pajero. In fine, la categoria camioane, primul echipaj este cel compus din Miklos Kovacs, Lazlo Acs si Peter Czegledi, cu Scania. Cei care sunt pe 11 la general.

Claudiu Barbu, noapte lunga

Claudiu Barbu, reprezentantul Romaniei, spune ca desi speciala a fost foarte scurta, a fost foarte tehnica si a pus probleme multor competitori. S-a confruntat si cu probleme tehnice, motiv pentru care echipa tehnica a avut parte de o noapte lunga.

Claudiu si Marius Lupu sunt pe locul 31 in clasamentul auto si pe pozitia a 15-a la SSV.

Citeste si: Africa Eco Race 2020: Start si pentru Claudiu Barbu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.