Africa Eco Race 2020 isi continua drumul spre Dakar si a bifat deja 6 etape dintre cele 12 programate. La jumatatea distantei, s-a intrat deja in Mauritania. Iar Claudiu Barbu si Marius Lupu sunt pe locul 21 in ierarhia auto/SSV si pe pozitia a 8-a la SSV.

Africa Eco Race 2020 - 4/6: Claudiu ramane in Top 10 Africa-Eco-Race-11Etapa 4, focus pe navigatie

Etapa a patra a fost una complet noua pentru Africa Eco Race. Evident, acest lucru a insemnat ca s-a pus accent pe navigatie pe cei aproape 400 de km. Si avea sa fie o runda in care doar pneurile au avut de suferit.

La moto s-a impus Lyndon Poskitt, care a profitat de eroarea de navigatie facuta, cu 40 de km inainte de finis, de Ullevalsetter si Botturi. Locul secund i-a revenit in aceasta etapa pustiului Konrad Dabrovski.

Pe patru roti, a fost o zi favorabila camioanelor. Belgienii din echipajul lui Igo Bowens s-au impus dupa ce maghiarii condusi de Miklos Kovacs au avut parte de doua pene. Cu toate acestea, ei s-au clasat pe trei si ramaneau lideri. Intre cele doua echipaje s-a situat prima masina, cea a lui Yves si Jean Formont. Care au avut parte de o zi cu probleme tehnice.

La SSV XTREME RACE, Debanne / Lardeau au avut parte de trei pene si aveau doar doua rezerve. Astfel ca au pierdut pozitia fruntasa in favoarea cuplului Fretin / Duple.

Etapa a cincea, una rapida

Inaintea rundei, Jean Louis Schlesser i-a anuntat pe concurenti ca vor avea parte de o etapa rapida. Si asa a fost. Dovada ca viteza medie a invingatorului, pe o speciala de 473 km, a fost de 131 km/h.

Alessandro Botturi si-a trecut in cont cea de-a treia victorie de etapa la moto. Doar era una cu numar impar si le castigase pe toate pana acum. A fost urmat de Pal Anders Ullevalseter, alaturi de care a concurat din nou „umar la umar”. Au avut cel mai bun timp, unul dupa celalalt, dar n-au reusit sa-l ajunga pe Poskitt, care plecase primul. Si l-au felicitat la final pe britanicul care a navigat din nou perfect. Si a obtinut o noua clasare pe podium.

De precizat si un alt amanunt. Sosit al 6-lea, italianul Paolo Lucci i-a dedicat rezultatul lui Fabrizio Meoni. Cei doi provin din aceeasi localitate si se implineau 15 ani de la disparitia imensului campion italian.

Pe patru roti, belgienii Bouwens / Bowerboom / Driesmans si-au trecut in cont al doilea succes de etapa consecutiv. Si treceau in fruntea ierarhiei generale. Camioanele le-au dat iar batai de cap celor de la auto. Mercedes-ul olandezilor Elfrink / Schuttel a fost pe 3, iar Scania maghiarilor Kovacs / Acs / Czegledi pe 5. La general conduceau dupa aceasta zi tot campioanele, cu Bouwens, Kovacs si MAN-ul lui Essers / Lauwers / Vranken in aceasta ordine. Insa ceea ce este mai greu pentru competitorii de la aceasta categorie urmeaza sa vina. Astfel ca nimic nu este jucat.

Prima masina a fost a francezilor Patrick si Lucas Martin, locul 2 in etapa. Acestia au reusit sa-i invinga pe Yves si Jean Formont, care raman insa lideri la general auto. La SSV, Kamil Rahal si Thierry Sanchez au fost cei mai rapizi, terminand inaintea francezilor Fretin / Duple.

Caravana ajunge in Mauritania

Dupa o zi de pauza, caravana Africa Eco Race 2020 a ajuns in Mauritania. Acolo unde concurentii au avut de parcurs o speciala de 176 km intre Arzmeila si Chami.

La moto, zi istorica pentru aceasta competitie. A fost prima data cand s-a impus un australian. Este vorba despre Matt Sutherland, care i-a devansat pe Giovanni Gritti si Paolo Lucci. Primii trei clasati la general au terminat ziua dupa locul 10, Poskitt fiind pe 12, Ullevalseter pe 15, iar Botturi pe 20.

Clasament general moto dupa 6 etape

    1. Alessandro Botturi  Yamaha 21 h 39:21
    2. Pal Ullevalseter       KTM      21 h 41:26
    3. Lyndon Poskitt        KTM      22 h 00:40

Pe patru roti, Patrick si Lucas Martin, cu Tarek Mercedes, s-au impus, castigand si la auto. Belgienii Bowens / Boerboom / Driesmans (Iveco) au fost pe doi, impunandu-se la categoria lor. Iar pe trei a sosit un alt camion, Scania maghiarilor Kovacs / Acs / Czegledi.

Yves si Jean Formont, locul 2 la categorie au avut probleme tehnice si au fost nevoiti sa se retraga dupa CP. Astfel ca au ajuns pe pozitia a 15-a la general!

Clasamente auto / camioane / SSV

General 

  1. Igor Bowens / Ulrich Boerboom / Frits Driesmans  Iveco                  21 h 02:14
  2. Patrick Martin / Lucas Martin                                Tarek Mercedes   21 h 08:47
  3. Miklos Kovacs / Laszlo Acs / Peter Czegledi           Scania                 21 h 18:33
Claudiu Barbu, pe 8 la SSV

Claudiu Barbu si Marius Lupu au inceput puternic ziua a 4-a. Au fortat pe depasiri si, plecati de pe locul 18, inainte de neutralizarea de la kilometrul 250 erau pe locul 2 la SSV și pe 4 la general Auto. „Treceam prin ei ca prin albine. Insa cu mai putn de 100 de kilometri inainte de finis, facem o pana si dupa nici 5 minute, o facem si pe a doua. Gandul ca nu exista 2 fara 3 (dupa cum spun italienii), ne-a fortat sa rulam prudent pana la final”, povesteste Claudiu. Astfel ca au terminat ziua cu o pozitie in plus castigata la SSV, urcand pe 6.

Au urmat alte doua zile grele din punctul de vedere al incercarilor tehnice. Iar dupa sase etape Claudiu si Marius sunt pe locul 8 in ierarhia SSV si pe pozitia 21 la general.

Mai multe despre Africa Eco Race 2020 aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.