Africa Eco Race 2020 a programat cea de-a 7-a etapa. Una care a legat bivouacurile din Chami si Aidzidine. Cea din urma o localitate intre Akjoujt si Atar, la poalele muntilor. Au fost 477,95 km, toti de proba speciala.

Particularitatea etapei a fost aceea ca in prima parte a probei nu existau drumuri, navigatia fiind determinanta. Iar suprafata de concurs a variat de la dune la iarba camilelor. Pentru ca dupa realimentare, sa fie vorba despre 80% nisip si pietre de mici dimensiuni. La final, dupa o scurta sectiune rapida, paralela cu calea ferata, din nou dune. Intr-o zona in care totul a fost complicat de directia din care a batut vantul.

Lucci se impune la moto

Paolo Lucci a crescut ritmul in ultimele zile. Iar in aceasta etapa, plecat al treilea, a navigat perfect. Astfel ca s-a impus cu un ecart de 10:16 in fata compatriotului sau Alessandro Botturi.

Un Botturi care a mai adaugat peste 2 minute ecartului fata de Ullevalseter, pe care-l conduce acum cu 04:06. Lucci a profitat de rezultatul din aceasta zi pentru a urca pe podiumul provizoriu al categoriei. Este insa la 36:46 de lider. Lyndon Poskitt a fost numai al 8-lea, inaintea lui Franco Picco, castigatorul de la categoria +450 cmc. Si este acum pe locul 4 la general.

Tripla refuzata

Bouwens / Beoerboom / Driesman, belgienii care concureaza cu IVECO, i-au trecut in cont al treilea succes de etapa. Si aceasta in pofda faptului ca au avut un usor accident intre doua dune. Mercedes-ul Tarek al lui Patrick si Lucas Martin a fost al doilea. Ambele echipaje au primit insa penalizari, astfel ca ungurii Miklos Kovacs / Laszlo Acs / Peter Czegledi figureaza in ierarhie pe prima pozitie. La general, belgienii raman pe primul loc, in timp ce maghiarii au urcat pe locul secund. Pe trei sunt Patrick si Lucas Martin.

Geofrey Noel de Burlin (Polaris) s-a impus la SSV XTREM Race. Pe doi au sosit Patrice Etienne si Jean-Pierre Sant Martin, care s-au ooprit insa in dune sa-i ajute pe Benoit Fretin si Cedric Duple. Cei care au completat podiumul zilei.

Claudiu si Marius urca in clasament

Claudiu Barbu si Marius Lupu au terminat ziua pe pozitia a 7-a in ierarhia SSV. Si aceasta in conditiile in care, dupa problemele din ziua precedenta, au plecat din partea a doua a plutonului.

Dupa 7 etape, echipajul Transcarpatic Rally Team se afla pe pozitia a 7-a la SSV, una mai sus decat in ziua precedenta. Iar la general „patru roti” este pe 20.

Mai multe despre Africa Eco Race 2020 aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.