Africa Eco Race se pregătește pentru final, după ce competitorii au parcurs ultimele două secțiuni cronometrate în Mauritania. O veste bună și pentru echipajul  Transcarpatic Rally Raid, compus din Claudiu Barbu și Paul Spiridon. Aceștia au reușit să primească piesa stricată de la motor după ce transportul a întârziat 20 de ore. După un efort comun cu echipa de asistență, pentru că mai erau doar 3 ore până la start, au izbutit să plece în cursă în etapa cu numărul 10, pe care au terminat-o cu bine, chiar dacă la un moment dat au pierdut ceva timp după ce au rămas blocați în nisip. Pe speciala următoare, mai scurtă, prestația lor a fost bună, astfel că au izbutit să urce 9 locuri în clasamentul general și sunt pe poziția a 8-a la T3 și SSV.

Amodjar-Akjoujt

Organizatorii, în parteneriat cu AMADE, au oferit, conform tradiției, lămpi solare pe care le-au folosit în cadrul ediției din acest an. De data aceasta beneficiarii au fost copii din Tawas, ale căror locuințe erau private de electricitate. Apoi concurenții au plecat într-o probă de 453 de km, din care 408 în secțiunea cronometrată.

Dominique Laure – Christophe Crespo (FRA/OPTIMUS) s-au impus la categoria auto în fața liderilor clasamentului general, componenții lui Serradori Racing Team, izbutind o performanță deosebită în condițiile în care vorbim despre un echipaj amator aflat la prima participare. Mathieu Serradori – Fabian Lurquin (FRA-BEL/MCM) și-au conservat astfel locul întâi, la 57:28 de rușii Vasiliev-Jilțov (Mini), care au terminat speciala pe 4, după un alt echipaj MD Rallye Sport, Guillaume Gomez – François Borsotto (FRA/OPTIMUS).

La moto, Paolo Ceci (ITA/ KTM), liderul autoritar al ierarhiei generale, a câștigat în fața lui Simone Agazzi (ITA/HONDA), în condițiile în care Luis Oliveira (POR/PROTO) a fost retrogradat pe locul 3 după ce a primit o penalizare de 23 de minute pentru exces de viteză. Pal Anders Ullevalseter (NOR/KTM) a fost din nou obligat să abandoneze din pricina unor probleme tehnice la motor. Ceci este lider, cu 1h 09:49 în fața lui Luis Oliveira, iar Rui Oliveira a urcat pe locul 3, la 6h 28:57 de lider.

Akjoujt- St.Louis

558 de kilometri în această etapă, dar numai 219 în speciala care s-a oprit la Fimlit pentru a le permite concurenților să ajungă în bivouacul din St.Louis pentru a pregăti ultima zi. Guillaume Gomez-Francois Borsotto (FRA/ OPTIMUS) și-au trecut în cont cel mai bun timp al zilei, dar, fără îndoială, cei mai fericiți la finalul zilei au fost Mathieu Serradori – Fabian Lurquin (FRA-BEL/MCM), care și-au asigurat victoria în acest an, luându-și revanșa în fața rușilor Vasiliev-Jilțov (MINI), care-i învinseseră în ediția din 2017.  Pascal Thomasse – Pascal Larroque (FRA/OPTIMUS) termină ediția din acest an pe locul 3.

La moto, Simone Agazzi (ITA/HONDA) a câștigat speciala în fața lui Paolo Ceci (ITA/KTM), italianul devenind câștigătorul ediției cu numărul 10 al Africa Eco Race la a doua sa participare în această competiție. El a fost felicitat la sosire de dublul învingător în această întrecere, Pal Anders Ullevalseter (NOR/KTM), sosit special la linia de sosire. Luis Oliveira (POR/PROTO) și Rui Oliveira (POR/YAMAHA) au ținut să termine unul lângă celălalt etapa și să celebreze astfel faptul că termină competiția pe locurile 2 și 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.