Dakar 2020 se inscrie, din pacate, pe lista editiilor indoliate. Astazi si-a pierdut viata portughezul Paulo Goncalves. Avea doar 40 de ani.

Incidentul s-a produs la kilometrul 276 al probei speciale care lega Riyad de Wadi Al-Dawasir. Echipa de interventie s-a deplasat la locul accidentului, in numai 8 minute de la consemnarea acestuia.

Componentii acesteia l-au gasit pe rider inconstient si in stop cardio-respirator. Evident, s-au incercat manevre de resuscitare. Ulterior a fost transportat cu elicopterul la spitalul din localitatea Layla, unde medicii au constatat decesul.

Gonçalves este primul concurent care-si pierde viata in aceasta competitie din 2015 incoace. Pe trista lista care demonstreaza pericolele la care se supun acesti eroi ai sportului in Dakar ultimul era polonezul Michal Hernik. Acesta si-a pierdut viata in Argentina.

Goncalves, campion mondial

Goncalves se afla pentru a 13-a oara la startul competitiei. El are in palmares un loc secund, in 2015, atunci cand intrecerea a fost castigata de spaniolul Marc Coma. In rest, mai are alte trei prezente in Top 10.

In plus, in palmaresul sau figureaza si titlul mondial la rally cross country. Performanta pe care a obtinut-o in 2013, cu doi ani inaintea amintitei clasari pe podiumul Dakar. La actuala editie, dupa 6 etaoe era pe pozitia a 36-a a ierarhiei.

Mai multe informatii despre Dakar 2020 puteti afla aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.