Dakar 2020 a ajuns la final. Cu al treilea succes al lui Sainz la categoria auto, primul al unui american (Brabec) la moto si triumful lui Mani Gyenes la Malle Moto – Original.

Ultimele doua zile ale competitiei nu au adus schimbari notabile la varful ierarhiilor. Peterhansel a castigat etapa a 11-a, obtinand a 80-a victorie de etapa din palmares. Si a pus presiune pe Al-Attiyah. Nu si pe Sainz, care ramanea in pole-position. La fel, la moto, Quintanilla s-a impus a doua oara in trei zile, dar Brabec era departe.

Sainz, al treilea succes, premiera pentru Brabec

Ziua finala, la categoria auto, i-a prilejuit lui Al-Attiyah o victorie de etapa. Inaintea lui Yasir Seaidan si Orlando Terranova. Peterhansel a fost pe cinci, o pozitie mai sus decat Sainz. Insa spaniolul si-a trecut in palmares cel de-al treilea succes din cariera in Dakar si deschide lista invingatorilor in Arabia Saudita. Mai mult, ii ofera prilejul lui Mini de a redeveni numarul unu in aceasta competitie pentru prima data dupa 2015. In in care se impunea Nasser Al-Attiyah. Acum Al-Attiyah si Peterhansel au completat podiumul.

La moto, Jose Ignacio Cornejo s-a impus in fata unui Ricky Brabec care-si trece in cont primul succes al carierei in Dakar. Mai mult, vorbim despre primul american care castiga competitia. Si, in plus, de cel dintai succes pentru Honda din 1989 incoace. Precedentul triumf ii apartinea lui Gilles Lalay, cu o Honda NXR750V. Si pune punct unei serii de 12 victorii pentru KTM. Quintanilla a pus Husqvarna pe locul secund, iar Toby Price, castigatorul de anul trecut, s-a clasat, pentru KTM, al treilea.

Ignacio Casale s-a impus la categoria quad, dupa ce a dominat autoritar intrecerea. Americanii Casey Currie si Sean Berriman si-au trecut in palmares succesul la SSV. Anul trecut s-a pierdut, mai mereu, colaborarea cu Rafael Tornabell fiind un cosmar. Acum, cu noul sau copilot, a preluat initiativa dupa etapa a 7-a si nu a mai fost ajuns. In fine, la camioane, victorie asteptata pentru Kamaz. Cu trioul Karginov / Mokeev / Leonov. Este al doilea succes al carierei pentru Karginov dupa cel din 2014.

Mani, succes la Malle Moto

Mani Gyenes a avut o prestatie excelenta la Malle Moto – Original in Dakar 2020. A dominat autoritar categoria si s-a impus in fata francezului Benjamin Melot. Cel care reusise in etapa a 11-a sa-i ia fata compatriotului sau Florent Vayssade, cel care a fost vreme lunga secondantul lui Mani.

In plus, chiar daca a concurat fara asistenta, asa cum presupune aceasta categorie, Mani s-a clasat pe locul 29 in ierarhia absoluta. In plus, a fost pe 14 la G2 A.S.O Non-Elites si pe 6 la G2.2 Marathon. Mani reinnoada seria succeselor in Dakar dupa ce ultimul sau succes, la clasa Marathon, a fost consemnat in 2015.

Alte detalii despre etapele de pana acum din Dakar 2020 aflati aici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.