Dakar 2020 mai are in program doar doua etape. Asadar cursa se apropie de final, in timp ce Mani Gyenes este aproape de succesul la Malle Moto – Original.

Mani si-a trecut in cont victoria in etapa de astazi. Una a carei distanta a fost redusa. Decizia organizatorilor a fost determinata de conditiile de concurs. Astfel, acum are un avans de 1 h 38: 55 in fata celui de-al doilea clasat. Este vorba despre francezul Florent Vayssade. Pe pozitia a treia este un alt francez, Benjamin Melot. Pilot care are de recuperat un minut si 45 de secunde fata de Vayssade.

La G2 A.S.O Non-Elites, compatriotul nostru este pe pozitia a 14-a. Lider este Skyler Howes, din SUA. La general, Mani ocupa locul 29 cu doua etape inainte de final.

77% din concurenti dupa 6 etape

Dupa 6 etape, caravana Dakar 2020 a ajuns in capitala Riyadh. In cursa ramasesera la acel moment 262 vehicule (108 moto, 15 quad, 65 masini, 34 SSV si 40 de camioane). Iar 39 dintre cei 80 de concurenti iesiti din cursa au ramas in Dakar Experience.

La acel moment, Ricky Brabec era lider la moto. Si isi propunea sa isi pastreze pozitia si sa devina primul american laureat in Dakar la aceasta categorie. Mai mult, un succes al sau i-ar aduce si lui Honda o vicstorie asteptata de decenii. La auto, disputa in trei. Carlos Sainz, lider, in cursa spre al treilea titlu. In spatele sau, Al-Attiyah si Peterhansel.

Ignacio Casale era deja lider autoritar la quad. La SSV, „Chaleco” López avea un usor avantaj. In fine, desi liderul Kamaz, Eduard Nikolayev iesise din cursa, constructorul rus isi anunta postura de favorit la victorie.

Brabec merge ceas

Brabec a mers ceas si in etapele care au urmat. Etapa cu numarul 7, stiti deja, nici macar nu a mai contat. Fiind cea in care si-a pierdut viata Goncalves. S-a impus Benavides, la primul succes din 2019. Dar in conditiile in care Toby Price a lasat competitia pentru a incerca sa fie de folos la locul accidentului.

Rundele 9 si 10 le-au revenit lui Quintanilla si Juan Barreda Bort. Brabec incearca sa-si conserve avansul in fata lui Quintanilla si are acum 25:44 cu doua etape inainte de final. N-a terminat ultimele trei editii si stie ca orice eroare poate sa fie fatala.

La Quad, Casale are propria cursa. Rafal Sonik, principalul sau rival, este pe 3, la o ora si 6 minute. Pe doi este Simon Vitse, la 16 minute, dar Casale, deja victorios in 2014 si 2018, stie sa gestioneze lucrurile. De altfel, dupa ce a abandonat anul trecut la SSV, iata-l revenit la quad pentru a castiga.

Duel in trei la auto

La auto, Sainz este lider si se indreapta spre a treia victorie. Peterhansel pune presiune pe Al-Attiyah, s-a apropiat la 16 secunde de acesta. Iar daca reuseste sa treaca, atunci, mai mult ca sigur, daca Sainz nu greseste, o sa fie „tampon” intre spaniol si rival.

La SSV, campionul Francisco „Chaleco” López a pierdut teren iar cursa este condusa acum de americanul Casey Currie. Acesta are peste 46 de minute in fata fostului campion la quad, Sergey Karyakin.

In fine, disputa camioanelor se duce intre doua Kamaz. Karginov / Mokeev / Leonov au un avans de 36 de minute in fata lui Shibalov / Nikitin / Tatarinov. Si, probabil, daca nu apare nimic, va castiga Dakar 2020.

Alte detalii despre etapele de pana acum din Dakar 2020 aflati aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.