Dakar 2020 a programat etapa cu numarul cinci, Al-`Ula – Ha’il. Una cu 563 kilometri, din care 353 kilometri de proba speciala.

O etapa cu foarte mult nisip in care stancile au servit drept reper celor care intampinau dificultati in navigatie. Dar care i-a purtat pe concurenti si pe platourile inalte din Jabal Sammar, la circa 1.500 de metri.

Destinatia, Ha’il, una dintre asezarile majore din era pre-saudita, este recunoscuta drept „capitala” motorsportului pentru competitiile off road si rally raid. De altfel, Rally of Ha’il este cel mai vechi si prestigios concurs al tarii. Astfel ca zona nu putea lipsi din programul Dakar 2020.

Toby Price revine in lupta

La patru zile dupa ce a castigat prima etapa a Dakar 2020, Toby Price si-a trecut in cont, cu stil, un nou succes. Detinatorul titlului s-a impus dupa o disputa in care principalii adversari au fost doi piloti Husqvarna, Pablo Quintanilla si Andrew Short.

Mai mult, Price a beneficiat si de problemele intampinate de Kevin Benavides si Jose Ignacio Cornejo. Astfel ca a urcat pana pe locul doi al ierarhiei, dupa Ricky Brabec.

Dakar 2020 - 5: Sainz castiga si se detaseaza Dakar-2020_5Altfel, am asistat si la un abandon de marca, cel al lui Sam Sunderland, la kilometrul 188. Cu rani la spate si umarul stang, dupa o o cazatura zdravana, englezul a fost nevoit sa se retraga. Este pentru a cincea oara in sapte participari cand se intampla acest lucru. Iar KTM pierde unul dintre cei mai importanti piloti ai sai.

Clasament moto dupa 5 etape

  1. RICKY BRABEC (MONSTER ENERGY HONDA TEAM 2020) 19H 07′ 19”
  2. TOBY PRICE (RED BULL KTM FACTORY TEAM) 19H 16′ 25”
  3. KEVIN BENAVIDES (MONSTER ENERGY HONDA TEAM 2020) 19H 18′ 51”

Pauza il gaseste pe Mani Gyenes lider la Malle Moto – Original

Astazi este zi de pauza, iar Mani Gyenes incheie aceasta prima parte a Dakar 2020 pe prima pozitie la Malle Moto – Original. Mani a terminat etapa pe 3, dupa Roman Krejci si secondantul sau Florent Vayssade. Avansul sau este de 56:28 in fata francezului, respectiv de o ora si 24 de minute fata de pilotul ceh.

Dakar 2020 - 5: Sainz castiga si se detaseaza Dakar-2020_6In clasamentul general al competitiei Mani este pe locul 37. In plus, este pe 20 in G2 ASO Non-Elites, categorie in care lider este Skyler Howes, si pe 9 in G 2.2 Marathon, acolo unde primul este spaniolul Jaume Betriu.

Sainz se distanteaza

La categoria auto am avut parte de al doilea succes din aceasta competitie pentru Carlos Sainz. Mai mult, succesul i-a permis sa mai castige trei minute fata de principalul urmaritor, Nasser Al-Attiyah. Clasat al treilea, Stéphane Peterhansel sta la panda si asteapta un pas gresit din partea rivalilor sai.

Sainz a bifat al 34-lea succes din cariera in Dakar. Si astfel a ajuns la egalitate cu rivalul sau Al-Attiyah, cu care isi disputa in acest an victoria in competitie.

Clasament auto dupa 4 etape

  1. CARLOS SAINZ – LUCAS CRUZ (BAHRAIN JCW X-RAID TEAM) 19H 04′ 13”
  2. NASSER AL-ATTIYAH – MATHIEU BAUMEL (TOYOTA GAZOO RACING) 19H 10′ 12”
  3. STEPHANE PETERHANSEL – PAULO FIUZA (BAHRAIN JCW X-RAID TEAM) 19H 22′ 06”
Cyril Despres revine cu victorie

Revenit in Dakar Experience, dupa ce se oprise, cu motorul SSV-ului spart, acum doua zile, Cyril Despres a castigat prima sa proba la aceasta specialitate. El l-a devansat cu numai 41 de secunde pe Aron Domzala. Despres devine astfel primul competitor din istorie care reuseste sa castige o etapa la trei categorii diferite: moto – auto – SSV. Rusii Sergei Kariakin – Anton Vlasiuk sunt pe primul loc la aceasta categorie dupa cinci etape.

Dakar 2020 - 5: Sainz castiga si se detaseaza Dakar-2020_8La quad am asistat la prima victorie a carierei in Dakar pentru Romain Dutu. Acesta s-a impus, dupa un duel splendid, cu compatriotul sau Alexandre Giroud. Ignacio Casale ramane insa lider detasat.

In fine, la camioane, Dmitry Sotnikov a obtinut primul succes din acest an. El a fost urmat de colegii sai de la Kamaz, Anton Shibalov si Andrey Karginov. Karginov, urmat de Shibalov, se dueleaza pentru victoria la aceasta sectiune in Dakar 2020.

Alte detalii despre etapele de pana acum din Dakar 2020 aflati aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.