Dakar 2019

Dakar 2019 a debutat cu o etapa scurta, intre capitala Lima si Pisco, o clasica la ultimele 7 editii. O proba in care dunele au reprezentat o constanta in 70% din distanta totala.

Nasser Al-Attiyah si Carlos Sainz Sr., invingatorul de anul trecut, si-au disputat victoria pe tot parcursul probei. Nasser a fost primul la fiecare dintre cele doua puncte de control, dar si la finalul probei.

Al-Attiyah a castigat astfel, ca si anul trecut, aceasta sectiune, si are acum la activ 32 de succese. El este pe locul 3 in ierarhia all-time la acest capitol, dupa Ari Vatanen (50) si Stephane Peterhansel (42). Locul 3 i-a revenit polonezului Jakub Przygonski, campionul FIA World Cup for Cross-Country Rallies.

La categoria moto, Joan Barreda l-a invins pe Pablo Quintanilla cu 1:34, obtinand cel de-al 23-lea succes de etapa din cariera. Astfel, la acest capitol, el este la numai o lungime distanta de Hubert Auriol. O revansa pentru Barreda dupa o editie 2018 frustranta, acesta izbutind sa fie extrem de rapid fie si pe distanta scurta. Marturie sta faptul ca are deja un ecart de aproape 6 minute fata de Xavier de Soultrait, pilotul care incheie Top 10.

Emanuel Gyenes ocupa locul 68 in clasamentul general la sectiunea moto. El are un ecart de 25:05 fata de liderul provizoriu al intrecerii.

Argentinianul Nicolás Cavigliasso s-a impus cu aproape 4 minute in fata compatriotulului sau Jeremías González Ferioli si este lider la sectiunea Quad. Reinaldo Varela si Chaleco López sunt in frunte la categoria SxS. In fine, Eduard Nikolaev (Kamaz) este primul lider la camioane, la numai 18 secunde de olandezul Ton Van Genugten.

Statistica zilei

Cu aproape 6 minute pierdute in fata lui Al-Attiyah, Sébastien Loeb a avut parte de o proba cu probleme. Se stie insa ca alsacianul nu este un fan al parcursului pe nisip si dune si de aceasta data nu concureaza in conditiile in care a facut-o la ultimele 3 editii. El are la dispozitie un Peugeot 3008 model 2017 pus la dispozitie de echipa privata PH Sport.

Stiati ca…

Pisco este orasul care a dat numele unui cocktail, Pisco Sour, devenit mandria peruanilor. O bautura care este sursa de discutii cu vecinii chilieni referitor la inventatorii acesteia.

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.