Reluarea testelor efectuate de catre sportivii din motorsport este permisa incepand cu 15 mai. Informatia a fost facuta publica de catre FRAS. Aceasta dupa ce Ministerul Tineretului si Sportului a sustinut astazi o conferinta de presa pe tema activitatii sportive.

Cu acest prilej s-a precizat clar ca sportivii pot reveni la antrenamente dupa iesirea din starea de urgenta. Dar competitiile sportive nu vor fi inca reluate. Iar automobilismul si celelalte discipline din motorsport au fost nominalizate de catre conducerea MTS.

Comunicat FRAS

Urmare a acestui anunt, FRAS a emis un comunicat ale carui puncte vi le prezentam in continuare.

  • in perioada urmatoare ridicarii starii de urgenta, se pot emite permise de organizare de teste si antrenamente pentru sportivii licentiati FRAS.
  • Federatia a stabilit proceduri interne de distantare sociala pe durata acestor teste. Totodata asteapta si noile reglementari guvernamentale privind cadrul de desfasurarea al manifestarilor sportive individuale, pentru a fi aplicate.
  • La aceste teste si antrenamente nu va fi permis accesul spectatorilor, dar acestea vor putea fi transmise in mediul online sau inregistrate. Se pastreaza pentru moment limita grupurilor de 3 persoane care pot interactiona, urmand ca aceasta sa fie ridicata doar dupa o decizie guvernamentala ulterioara. De asemenea, sportivii participanti vor intreprinde toate masurile de prevenire si combatere a raspandirii coronavirusului.
  • Sunt interzise sesiunile de teste care nu au permis FRAS.
  • Deasemenea, in perspectiva reluarii sezonului competitional 2020, Federatia anunta reluarea procesului de licentiere.
  • Conducerea Federatiei ramane in contact permanent in perioada urmatoare cu autoritatile guvernamentale si locale pentru stabilirea celui mai bun mod de reluare a competitiilor nationale.
Alte decizii FRAS

Pe langa reluarea testelor, reamintim, saptamana trecuta Biroul Executiv FRAS a luat o serie de masuri sportive atat in cazul organizatorilor, cat si in cel al sportivilor participanti. Toate aceste decizii, care vin in sprijinul celor implicati in fenomen, vor fi valabile pe durata intregului sezon 2020. Ele vor completa pachetul de masuri existente sau cele care vor fi luate de autoritati privind combaterea raspandirii COVID-19.

Raliuri: Schimbari de regulament la raliuri din pricina COVID-19

Viteza in coasta: Modificari de regulament la „coasta” din pricina COVID-19

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.