Hello Siberia Expedition. Expeditie unica la cel mai friguros punct din lume! Oymyakon, Siberia. 25 000 kilometri, 30 de zile, -65 de grade Celsius, conditii extreme! Doua persoane si o Dacia Duster!

Cam aceasta este, in rezumat, aventura al carui start va avea loc pe 20 decembrie 2019. La care Best Ride, este parte. Pentru ca iubim aventura si oamenii frumosi care au deschidere spre astfel de incercari. Si, credeti-ma, daca-i auziti pe protagonisti vorbind despre proiectul pe care si l-au propus, va veti molipsi de entuziasmul lor.

De unde ideea lui Attila?

Attila Bertici, un satmarean care se autocaracterizeaza ca iubitor de aventura, nu este la prima incercare. De unde ideea? Drumul reconstruieste parcursul facut de catre bunicul sau care fusese deportat si s-a intors pe jos acasa.

„Bunicul meu a fost deportat in anii ’40 in Siberia. A venit de acolo pe jos, a durat doi ani si jumatate drumul. Acasa toată lumea l-a crezut mort. I-au organizat chiar si inmormantarea. A ajuns acasa, intr-o noapte, a batut in poarta, dar bunica nu l-a lasat sa intre. Credea ca este o fantoma! A dormit in fata usii pana dimineata. Abia apoi l-a lasat in casa. Mi-am spus ca daca el a rezistat unui drum pe jos, o putem face si noi, cu masina”, rememoreaza  Attila.

Prima aventura, cu fiul sau

Drumuri pana la Vladivostok au mai fost. Asa ca Attila si-a spus ca trebuie sa fie musai zapada. S-a lasat insa prins cu treburile cotidiene si a tot amanat momentul. Pana cand si-a spus, gata. „Am multi prieteni care au murit pana sa implineasca 50 de ani. Si-am zis ca oricum nu luam nimic cu noi din munca, viata trebuie traita. Eu am o problema de sanatate. Cu inima. Pot sa mai traiesc 50 de ani sau sa ma doboare maine. Si-atunci de ce sa mai astept”, povesteste.

Hello Siberia Expedition 2020! Best Ride, prieteni! 627x0

L-a luat alaturi, intr-o Dacia Logan, pe fiul sau de 20 de ani. Si-a zis ca este o buna initiere pentru un barbat. „Si-asa nu se mai face armata”, isi intareste ideea Attila. Si, dupa 45 de zile si 27.000 de kilometri, Attila si Norbert s-au reintors, in noiembrie 2018, in Satu Mare. Va oferim primul episod din povestea video a expeditiei. Suntem siguri ca o sa mergeti mai departe!

Acum, tot cu Dacia, Duster, si alt copilot, sotia sa

Din momentul in care s-a intors, a pus la cale noua aventura. Cea despre care vorbim. Hello Siberia Expedition 2020. De data aceasta, in dreapta ii este sotia, Kinga Bertici, un Chef recunoscut si apreciat.

Vorbim despre o expeditie care insumeaza 25.000 de kilometri spre Oymyakon, declarata oficial cea mai friguroasa localitate de pe Terra. Cea mai scazuta temperatura inregistrata in Oymyakon a fost de minus 71.2 grade Celsius. Cea mai joasa consemnata vreodata intr-o asezare locuita permanent. Ca si cea mai scazuta temperatura inregistrata in emisfera nordica.

Startul se va da in data de 25 ianuarie 2019, din municipiul Satu Mare. Sotii Bertici vor merge cu o Dacia Duster 1.5 dCi 4X4. Practic, vorbim despre o premiera, fiind primul echipaj din Romania care incearca vreodata acest lucru!

”Drumul merge pana in Oymyakon, unde iarna, prin ianuarie sau februarie, sunt – 65 C. Cum ne place extremul, noi vom merge cu o Dacia Duster STOCK. Fara modificari! Fara izolare suplimentara! Cum iese pe poarta fabricii. Daca se opreste motorul intre Yakutsk si Oymyakon si retur Yakutsk, sunt circa 2.500 kilometri, atunci nu e chiar de bine. Zona rar circulata, fara localitati! Se merge circa 200 de kilometri pe raul Lena, care este inghetat, dar si pe alte rauri si lacuri”, a spus Attila Bertici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.