Hello Siberia Expedition merge mai departe. Ne-am gandit sa va oferim detalii despre doua dintre „bornele” importante ale drumului deja parcurs de Attila si Kinga Bertici. Impresiile lor si momentele care le-au atras atentia le puteti gasi pe canalul lor de YouTube.

Detroit-ul Rusiei

Americanii il numesc Detroit-ul Rusiei. Facand referire la cel mai important centru al industriei auto americane. Noi i-am putea spune, nu-i asa?, Colibasi. Si nici n-am gresi tinand cont ca actualmente acolo se gaseste cea mai mare fabrica Renault din Europa!

Asadar, Togliatti. Cel mai mare oras al Rusiei care nu serveste drept centru administrativ sau federal. S-a numit Stavropol si, mai apoi, pentru a nu se confunda cu Stavropol Krai, Stavropol-pe-Volga. Pana in 1964. Atunci cand a primit actualul nume.

Togliatti? Da. Pentru ca este anul in care moare, la Yalta, Palmiro Togliatti. Fondator si lider al Partidului Comunist Italian din 1927 si pana la decesul sau. Membru in Comintern. Supranumit Il Migliore (nu mai este nevoie de traducere) de catre sustinatorii sai. Cetatean al URSS din 1930. Si, in onoarea sa, orasul a primit acest nume. El a fost pastrat, in pofida legaturilor cu comunismul, la cererea locuitorilor.

Pentru industria auto reprezinta o locatie extrem de importanta. Din anii 60 aici se gasesc facilitati AvtoVaz. Firma care a produs Zhiguli, VAZ, mai intai ca urmare a colaborarii cu FIAT. Au urmat Lada, ani de parteneriat cu General Motors, iar acum compania face parte din Alianta Renault-Nissan. Si produce nu doar Lada, ci si modele „Dacia” pentru piata rusa.

Novosibirsk, metropola Siberiei

Trecem deja catre Siberia, acolo unde Attila si Kinga au petrecut si Craciunul. Si vorbim despre Novosibirsk. Cel mai mare oras al Siberiei si al treilea al Rusiei, dupa Moscova si St.Petersburg.

Novosibirsk a fost fondat in 1893, pe malul raului Ob, si a fost gandit ca nod important al Trans-Siberianului. Initial s-a numit Novonikolayevsk, in onoarea Tarului Nikolai al II-lea, si a devenit rapid un major centru comercial, industrial si de transporturi.

Hello Siberia Expedition: Aventura continua Hello-Siberia-Expedition-TranssiberianOrasul a fost cvasi-distrus in timpul Razboiului Civil, dar dupa acesta a primit noul nume, n 1926, si a fost reconstruit la ordinul lui Stalin. Care l-a transformat in cel mai important centru din Siberia si din Rusia Asiatica.

Hello Siberia Expedition continua! Ramaneti pe faza, vom reveni!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.