Suzuki Jimny Monster Truck a atras toate privirile la Salonul Auto de la Tokyo. Casa de tuning Shibata R31 a stat in spatele acestui camion imens.

Opera celor de la Shibata31 arata, de fapt, ca o jucarie gigant controlata la distanta. Nu ne surprinde ca tunerul japonez a prezentat si o versiune controlata la distanta pentru Suzuki Jimny Monster Truck.

Shibata R31 se ocupa deobicei de Nissan R31 Skyline, dar de aceasta data a incercat ceva diferit. Suzuki Jimny Monster Truck beneficiaza de pneuri uriase de 42 de inchi, cu jante beadlock si o suspensie hard-core.

Suzuki Jimny Monster Truck, prezentat la Tokyo Suzuki-Jimny-Monster-Truck-2Suzuki Jimny Monster Truck, prezentat la Tokyo Suzuki-Jimny-Monster-Truck-3Suzuki Jimny Monster Truck, prezentat la Tokyo Suzuki-Jimny-Monster-Truck-4

Jimny, prezentat oficial in vara anului trecut

In vara anului trecut, Suzuki a dezvaluit oficial versiunea pentru Europa a modelului Jimny.

Cea de-a patra generatie Jimny vine pe Batranul Continent cu o singura motorizare, de 1.5 litri K15B. Aceasta este conectata fie la o transmisie manuala cu 5 trepte, fie la una automata cu 4 rapoarte.

Motorul cu patru cilindri pe benzina dezvolta 100 de cai putere la 6000 de rpm si un cuplu de 130 Nm la 4000 rpm. Sistemul Allgrip Pro AWD este oferit ca standard. Sistemul de tractiune integrala este in esenta un sistem 4×4 part-time, cu un echipament de transfer redus si trei moduri de actionare.

Costa sub 20.000 de euro

Modelul din 2019 e dezvoltat pe acelasi sasiu tip scara, dar pentru a oferi o dinamica de conducere moderna si o capacitate mai buna de rulare, a fost echipat cu componente suplimentare de suspensie pentru o rigiditate sporita a torsiunii. Unghiul de atac este de 37 de grade. Unghiul de degajare, de 49 de grade, in timp ce inclinarea maxima in rampa este de 28 de grade.

La interior, cabina a primit o nota moderna si multe elemente noi, imprumutate de la modele din gama Suzuki, Swift si Ignis. Jimny primeste un interior negru, accentuat de caracteristici cum ar fi sistemul infotainment cu ecran tactil, sistemul automat de control al climatizarii, butoanele tactile si volanul multifunctional.

18.000 de euro e pretul de pornire al lui Suzuki Jimny.

Sursa foto: SpeedHunters

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.