Range Rover, este limpede, tine cont de tendinte. Le place sau nu puristilor, rezultatele de vanzari dau linia. Si pentru ca Evoque este liderul marcii la acest capitol, va pune accent pe design, confortul on road si lux. Nu inseamna ca renunta la performantele off road, dar acestea cad in plan secund.

Ultima dovada este Range Rover Crossover. Un model anuntat pentru 2021. Si care urmeaza sa fie dezvoltat pe platforma MLA, ca si a cincea generatie Range Rover. Lucru care-i va permite sa aiba, deopotriva, trenuri de rulare mild-hybrid, plug-in hybrid si full electric.

Proba a abilitatii marcii de a iesi din tipare

Pentru moment, nu sunt multe informatii despre Range Rover Crossover. Se zvoneste insa ca urmeaza sa fie produs la uzina Castle Bromwich. Iar imaginile exclusive oferite de Auto Express arata ca vom avea parte de un model care iese din tiparele clasice ale marcii.

„Probam abilitatea marcii de a se diferentia de alti constructori. Noi am aratat mereu ca putem sa fim pionieri in diverse domenii. Or, daca oamenii au apreciat ca Bentley si Rolls-Royce pot face un SUV, de ce sa nu se bucure cand Land Rover sau Range Rover le ofera un model de lux?”. Declaratia ii apartine lui Gerry McGovern, Director de Design Land Rover.

Speculatii despre partea tehnica

Ceea ce ne va oferi din punct de vedere tehnic Range Rover Crossover reprezinta inca necunoscute. Se stie insa ca platforma MLA poate gazdui doua motoare, cate unul pe fiecare punte, astfel ca modelul va beneficia si de tractiune integrala.

Dimensiunile reduse duc cu gandul la o baterie de sub 100 kWh, precum cea oferita de viitorul Range Rover EV. Insa tinand cont de greutatea mai mica, chiar si in aceste conditii autonomia ar putea sa aiba aceeasi valoare. Mai exact de circa 480 km.

Alte modele „electrificate” Land Rover

Range Rover Evoque PHEV

Cel mai bine vandut model Land Rover urmeaza sa apara in versiune hibrida in prima jumatate a anului viitor. Unitatea clasica folosita urmeaza sa fie un nou motor Ingenium de 1.5 litri cu trei cilindri.

Land Rover Discovery Sport PHEV

Cum nou Discovery Sport beneficiaza de o noua platforma, Land Rover este in masura sa ii ofere si acestuia o versiune PHEV incepand cu a doua jumatate a anului 2020.

Land Rover Defender PHEV

Defender PHEV a fost anuntat inca de la lansarea noii generatii. Este de asteptat insa sa ajunga la dealeri cel mai devreme in prima jumatate a lui 2021. Cu un motor de 2 litri cu 4 cilindri si o unitate electrica menita sa asigure autonomie in modul full electric de 50 km.

Range Rover PHEV si EV

A cincea generatie Range Rover va beneficia de platforma cu arhitectura MLA si, atunci cand va veni, in 2021, va avea atat versiune PHEV, cat si una 100% electrica.

Sursa: Auto Express

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.