Masina 4×4 a anului 2020, la capitolul design, este Kia Sorento, model care urmeaza sa fie comercializat incepand cu al treilea trimestru. Premiul a fost obtinut in cadrul concursului Auto Bild Allrad. Publicatia reprezinta cea mai vanduta revista dedicata automobilelor 4×4 din Europa.

Acesta este cel de-al treilea premiu consecutiv primit de Kia de la Auto Bild Allrad. Cititorii publicatiei au votat pentru sedanul sportiv Kia Stinger drept castigatorul automobilului de import in categoria „Masini 4×4 de peste 40.000 de euro” in 2018 si 2019. Rezultatele concursului au fost publicate in numarul 7/2020 al revistei Auto Bild Allrad. Ceremonia de premiere anuala nu a avut loc din cauza pandemiei Covid-19.

Un nou capitol

„Cu cea de-a patra generatie a modelului Sorento, intram intr-un nou capitol din istoria navei noastre amiral SUV de succes. Motiv pentru care acest premiu ne face deosebit de mandri”, spune Steffen Cost, Managing Director (COO) al Kia Motors Germania. „Designul sau dinamic si elegant ofera ‘pachetul’ atractiv al unui SUV complet modern. In plus, modelul vine cu o gama de motoare de generatie noua, un sistem 4×4 performant. Ca si cu cele mai noi tehnologii de asistenta pentru soferi, confort sporit si spatiu interior amplu. Sorento a castigat multi fani in Germania de la lansarea sa in 2002. Suntem convinsi ca baza sa de fani va creste semnificativ odata cu noua generatie.”

Spuneam ca Sorento s-a impus in ierarhia Masina 4×4 a anului 2020 la capitolul design. Acesta se bazeaza pe estetica puternica, robusta a generatiilor anterioare. Insa liniile si marginile mai ascutite si proportiile mai dinamice ii confera o nota deosebit de sportiva. Cea de-a patra generatie Sorento este, de asemenea, primul automobil Kia construit pe noua platforma SUV de gama medie a producatorului. Aceasta permite integrarea sistemelor de propulsie electrificate.

In Europa, noul Sorento va fi disponibil intr-o gama variata de sisteme de propulsie hybrid sau diesel, urmand ca in viitor sa fie disponibil si sistemul de propulsie plug-in hybrid.

Interior de top

Noul Sorento ofera scaune confortabile ce pot acomoda pana la sapte persoane. Ca si unul dintre cele mai mari compartimente pentru bagaje din segmentul sau. Vorbim despre pana la 910 litri, in functie de versiunea de echipare si motor. Dotarile de confort includ tapiterie din piele Nappa si sistem audio premium BOSE®. Cabina dispune de un panou de bord complet digital, head-up display si un sistem de navigatie de 10.25 inch ce include serviciile online UVO Connect.

Gama larga de sisteme inovative pentru asistenta soferului oferita de modelul Sorento include sistemul Smart Cruise Control ce utilizeaza sistemul de navigatie si sistemul de asistenta in timpul deplasarii pe autostrada (Highway Driving Assist). Noul sistem “remote” inteligent de asistenta la parcare permite SUV-ului sa fie controlat de la distanta cu ajutorul cheii si sa fie scos dintr-o parcare in mod automat. O functionalitate importanta pentru calatorille off-road este noul sistem Terrain Mode’ al SUV-ului, care il ajuta sa obtina o tractiune mai buna in noroi, nisip si zapada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.