Sorento este primul automobil care va fi echipat cu sistemul inovativ Multi-Collision Brake dezvoltat de Kia. Sistem care, în caz de accident, ajută la evitarea unei coliziuni secundare după impactul inițial, protejând astfel pasagerii.

Sistemul este conceput pentru a ajuta la prevenirea sau atenuarea gravității unei coliziuni secundare. Aceasta poate apărea după impactul inițial pe măsură ce automobilul continuă să se oprească, adesea fără controlul șoferului.

Sistem activat de declanșarea airbagurilor

Sistemul este activat prin declanșarea airbagurilor automobilului, ceea ce indică o gravitate mare a accidentului și justifică intervenția MCB. Odată activat, sistemul măsoară viteza vehiculului și orice schimbări de direcție. Iar apoi aplică nivelul adecvat al forței de frânare pentru a opri mașina.

Sistemul monitorizează poziția pedalelor pentru a verifica dacă șoferul încearcă să accelereze sau să frâneze. Dacă sistemul MCB detectează o intervenție redusă sau nicio intervenție a șoferului, mecanismul de control electronic al stabilității (ESC) intervine. Și va aplica nivelul adecvat de frânare pentru situația în care se află automobilul. Sistemul nu este activ la viteze care depășesc 180 km/h, deoarece intervenția asupra frânei la viteze mari poate provoca alte impacturi severe.

Sorento, primul beneficiar

A patra generație a modelului Kia Sorento va fi primul automobil al companiei vândut în Europa care include această nouă tehnologie inovatoare de siguranță. Sorento este deja una dintre cele mai sigure mașini din clasa sa, fiind dotată cu o gamă largă de tehnologii de evitare și/sau atenuare a coliziunilor.

Între acestea, cea mai recentă tehnologie dezvoltată de Kia – Forward Collision-avoidance Assist (FCA – Sistemul de asistare la evitarea coliziunii frontale), cu detectarea pietonilor, ciclistilor și automobilelor. Sistemul MCB extinde pachetul de siguranță a modelului Sorento, concentrându-se asupra situației apărute imediat după un accident.

Sistemul MCB este oferit în dotarea standard pentru toate modelele Sorento. Inclusiv pe noul model Plug-in Hybrid care va fi lansat în Europa la începutul anului 2021.

Siguranță recunoscută de Euro NCAP pentru sistemul MCB

Eficacitatea sistemului MCB în prevenirea accidentelor secundare a fost deja recunoscută de organismul european de evaluare a siguranței mașinilor, Euro NCAP – Programul european de evaluare a mașinilor noi. Programul a acordat un punct de siguranță suplimentar automobilelor echipate cu sistemul MCB pentru protecția pasagerilor. Testarea empirică a sistemului a indicat faptul că echiparea unei mașini cu sistemul MCB a dus la o scădere cu 8% a deceselor și cu 4% a leziunilor grave comparativ cu aceeași mașină fără sistemul MCB.

Kia va implementa sistemul MCB și pe alte modele din gama sa, conform cu actualizările planificate pentru fiecare model în anul următor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here