Hummer, legendara marca dedicata monstrilor tot-teren, reinvie in 20 octombrie. Si, in egala masura, se reinventeaza.

Noul model care poarta legendara sigla, GMC Hummer EV, este, dupa cum sugereaza particula de la finalul numelui, unul electric. In plus, vorbim despre un pickup. Sau, daca vreti, camioneta. Un tip de automobil care ramane un magnet pentru clientii americani.
Surprizele nu se opresc insa aici.

Mersul crabului

Compania americana s-a gandit sa incite spiritele prin mici portii de informatii despre unele dotari pe care le va avea masina. Un nou teaser video arata un GMC Hummer EV condus pe o plaja, oferindu-ne o sansa de a aprecia proportiile sale de la inaltimea unui zbor de pasare, dar si acoperisul sau format din parti detasabile.

Dar asta nu e partea cea mai interesanta. Ci mersul crabului. Sistemul Crab Walk de la Hummer blocheaza rotile spate pe aceeasi directie cu cele fata, inclusiv in diagonala, pentru a te scoate din situatiile critice. Caracteristica este o dezvoltare a sistemului de directie activ al General Motors, Quadrasteer, care a fost utilizat la inceputul anilor 2000, dar nu a prins radacini.

1000 CP pentru noul model

Noul GMC HUMMER EV, potrivit datelor estimative ale producatorului, va fi capabil sa ofere 1.000 de CP si pana la 15.592 Nm cuplu. Constructorul anunta si faptul ca va putea face 0-97 km/h in doar 3.0 secunde.

Evident, modelul propune in egala masura si capacitati sporite pe sosea si in off-road. Sigur, un Hummer cu emisii zero poate suna la fel de paradoxal precum palinca fara alcool. Insa, haideti, sa recunoastem, industria auto se schimba. Iar astazi ideea celor de la General Motors se muleaza perfect pe realitate.

Un alt argument in favoarea lui Hummer este modul in care creste Jeep. Bijuteria si mina de aur a celor de la Fiat Chrysler Automobiles NV. Iar General Motors se gandeste daca nu cumva poate sa profite de imaginea Hummer, legata de capacitatile off-road, pentru a beneficia de o felie de piata. Cu atat mai mult cu cat experimentele de design facute cu viitoarele modele GMC au fost primite foarte bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.