Hummer EV reînvie un nume de legendă la 10 ani distanță de la dispariția mărcii de pe piață și la capătul unei lungi campanii de marketing. Și o face cu stil. Cu un model care inovează, mărturie stând numeroasele patente înregistrate. Și care propune performanțe de top.

Într-atât sunt de multe noutățile, încât după anunțul oficial, ne-am luat răgazul de a pătrunde mai adânc în culisele lui Hummer EV. Și după ce am făcut-o, am luat singura decizie posibilă. Să bifăm aspectele generale. Iar apoi să revenim, cu detalii relevante, pe capitole.

Hummer EV, remember de old good time

În ton cu vremurile, noul Hummer EV este un pick-up electric. Unul care preia din limbajul de design tipic pentru acest nume. Dar îl reinterpretează, într-o linie modernă, mai „curată”. Dimensiunile nu sunt facute încă publice.

Hummer EV, lansare și succes instant Hummer-EV-4-1024x656

Se remarcă însă banda luminoasă LED care domină partea frontală și pe care este inscripționat numele Hummer. Fiecare literă în parte este separată prin „sloturi” verticale. Ca și consolele scurte, cârligele de remorcare pe barele de protecţie. Ca și aripile speciale, cu unghiuri drepte, pentru a permite instalarea, pe jante de 18 inch, a anvelopelor Goodyear Wrangler Territory MT de până la 35 sau 37 de inch!

Panourile acoperişului sunt detaşabile şi se depozitează în portbagajul de sub capotă. Luneta poate fi coborâtă în timpul mersului, iar uşa benei, MultiPro, permite şase poziţii diferite.

La interior, Unreal

La interior, Hummer EV propune instrumentar de bord digital cu ecran de 12.3 inch. Ca și un sistem de infotainment cu diagonala de 13.4 inch, dezvoltat pe platforma Unreal. Da, nu greșiți, cea realizată de producătorul de jocuri video Epic Games, și care permite software dedicat pe baza căruia pot fi dezvoltate jocuri video.

Hummer EV, lansare și succes instant Hummer-EV-12-1024x512

Iar pentru un control total, inclusiv în off-road, sistemul UltraVision. Acesta oferă până la 18 camere cu vizualizare la 360 de grade. Între acestea, două sub caroserie, pentru obstacole, cu lentile din sticlă ranforsată şi propriile spălătoare.

Hummer EV, lansare și succes instant Hummer-EV-13-1024x512

În habitaclu pot fi transportaţi până la cinci pasageri. Designul este orientat spre spiritul practic. Și preia tematica unghiulară de la exterior pentru elementele bordului, consolei şi tunelului central.

Patru versiuni, Hummer EV Edition 1 propunând 1.014 cai

Versiunea de lansare a lui Hummer EV, Edition 1, are trei motoare electrice de 1.014 cai putere și un cuplu de 15.592 Nm. Valoarea cuplului este calculată la nivelul roții. Publicația Car and Driver estimează că valoarea reală a cuplului este de circa 1.000 Nm.

Această versiune poate ajunge de la 0 la 96 km/h în aproximativ de 3 secunde. Autonomia oficială este de 563 de kilometri (standardul american EPA), iar bateria are sistem de 800 de volți și poate fi încărcată cu până la 300 kW.

Modelul anunță, așa cum spuneam, performanțe și abilități de excepție. Inclusiv în off-road. Asupra cărora vom reveni. Ca și în ceea ce privește detaliile despre platformă și sistemul electric. Până atunco, să spunem că Hummer EV urmează să fie disponibil ulterior în 3 versiuni de producție:

  • Hummer EV 3X: cu cele trei motoare electrice care vor oferi 811 CP și o autonomie de 483 kilometri (EPA). Disponibilă din toamna anului 2022 pentru 100.000 de dolari.
  • Hummer EV 2X: două motoare electrice, 634 CP, autonomie de 483 de kilometri (EPA). Lansarea în 2023 la un preț de 90.000 de dolari.
  • Hummer EV 2: versiunea de bază, în 2024, cu două motoare electrice, aceeași putere, dar o autonomie de 400 de kilometri (EPA). Prețul va fi de 80.000 de dolari.

Hummer EV, lansare și succes instant Hummer-EV-10-1024x683

Într-o oră, rezervate toate unitățile din primul an

Modelul urmează să fie asamblat din toamna lui 2021. Rezervările au demarat însă imediat după lansare. Iar General Motors a anunțat că toate exemplarele din primul an de producție au fost deja acontate.

Se impune aici o precizare. Precomenzile s-au făcut contra sumei de 100 de dolari! Deocamdată nu se ştie exact numărul de exemplare pus la dispoziţie producătorul american. Se știe însă că această versiune este şi cea mai scumpă, preţul de start minim fiind de 112.595 de dolari în SUA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.