Hennessey Venom, un nume familiar pentru fanii vehiculelor de performanță, se alătură unui F-150 pentru a defini un produs menit să-i ofere o provocare serioasă lui Ram TRX.

Preţul fără taxe este de 149.500 de dolari (cu o garanţie de trei ani sau aproape 60.000 de km). Iar producţia va fi limitată la doar 100 de exemplare. Curioși despre ce este vorba?

Venom GT a fost propunerea Hennessey pe baza lui Lotus Elise, capabilă să atingă 434 km/h. Iar Venom F5 este modelul cu care se intenționează atingerea unei viteze maxime de 482,80 km. Însă acum nu despre o limită superioară a vitezei maxime este vorba. Chiar dacă performanța nu lipsește, de vreme ce accelerația 0-100 km/h este realizată în sub 4 secunde. Timp notabil indiferent de segment. Însă cu atât mai mult când vine vorba despre un pick up. Capabil și să ajungă oriunde!

Punctul de plecare, Ford F-150 Platinum Super Crew

Hennessey Performance devansează lansarea noului Ford F-150 Raptor și propune rivalul lui Ram TRX pe baza actualei generații F-150. Mai precis pe Ford F-150 Platinum Super Crew, care beneficiază de un 5.0 V8, cutie de viteze automată cu 10 trepte şi sistem de tracţiune integrală.

Propulsorul primește un supercharger de 3.0 litri care produce o presiune de 8 psi, sistem de inducție a aerului rece cu debit ridicat, injectoare și pompe de combustibil modernizate. Ca și sistem de evacuare a gazelor de eşapament din oțel inoxidabil sau senzor de combustibil flexibil E85. Lista este mult mai lungă, însă mai important este desigur, rezultatul final.

Mai exact, puterea s-a dublat, urcând de la 405 la 816 CP la 6.200 rpm. Hennessey Performance anunță că astfel modelul lor este cu peste 100 de CP mai puternic decât noul Ram TRX. Cuplul maxim are cum valoarea de 986 Nm la 4.100 rpm.

Hennessey Venom 800 este capabil de un sprint 0-97 km/h în doar 3.6 secunde și are nevoie de 11.9 secunde pentru a parcurge 402 metri, cu o viteză de 186.68 km/h la ieşire. Iar pentru a se opri în siguranță, beneficiază de sistem de frânare Brembo, cu discuri din oţel perforate de 15.1 inci şi cu câte şase pistoane în etriere.

Upgrade orientat către off-road

Hennessey Venom 800 este gândit pentru iubitorii ieșirilor în off-road. Astfel că a primit un upgrade al suspensiilor și amortizoare de şoc modernizate, cu rezervoare externe. Garda la sol a fost mărită cu 153 mm, iar modelul beneficiază de jante de 20 de inch și anvelope AT de 35.

Nu lipsesc, pentru o imagine de impact, o grilă modificată, o nouă bară de protecţie frontală cu lumini LED. În plus, se observă embleme HENNESSEY şi VENOM 800 SUPERCHARGED, care sunt completate cu plăcuţe numerotate cu numărul de serie în habitaclu și compartimentul motorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.