F-150 este nu doar modelul pickup de referință al constructorului Ford și al segmentului. Ci și, am mai spus-o, ”regele” pieței americane. Noua generație, după cum v-am informat, este deja pe piață. Însă, fără îndoială, într-un moment în care electrificarea este un must-have pentru modele și constructori, toată lumea așteaptă și versiunea electrică.

Ei bine, F-150 electric va intra în producție la jumătatea anului 2022. Și urmează să fie realizată la Rouge Electric Vehicle Centre din Dearborn (Michigan). Deocamdată nu sunt detalii tehnice. Iar în ceea ce le privește pe cele stilistice, spun americanii, nu trebuie să așteptăm surprize majore. Ceea ce înseamnă un design similar cu actuala generație. Revizuit însă, pentru că un model electric oferă această libertate.

Până la momentul în care vom avea însă noi detalii, iată ultimul clip de prezentare al modelului:

Ioniq 5, date dezvăluite din ”greșeală”

Dacă despre F-150 nu avem încă informații tehnice, nu același lucru se poate spune despre Ioniq 5. Este vorba despre un SUV, primul model lansat de Hyundai sub acest nou brand. Unul dedicat modelelor electrice.

 

F-150 electric, la mijloc de an 2022 F-150-Ioniq-5

Informațiile au fost publicate din „greșeală”, se spune. Însă credem că este una asumată, pentru a crește interesul publicului. Ce am aflat? Dimensiunile: 4460 x 1890 x 1600 mm, ampatament de 3000 mm. În plus, o putere de 313 CP, tracțiune integrală, sprint 0-100 km/h în 5,2 secunde și 450 km autonomie. Iar bateria cu sistem de 800 V va avea nevoie de 15 minute pentru încărcare 20-80%.

Jaguar J-Pace, rival pentru Tesla Model X

Și, pe lângă modelul pickup F-150 și Ioniq 5, mai avel o informație din domeniul modelelor electrice cu tracțiune integrală. Este vorba despre un alt SUV, J-Pace. Despre care se spune că nu va avea și motorizare clasică, așa cum se spunea inițial. Și va rivaliza cu Tesla Model X.

F-150 electric, la mijloc de an 2022 F-150_Jaguar-J-Pace

Când o să apară? Nu este exclus ca în cursul anului 2021, dar și, în funcție de cum își revine industria, ca și F-150 electric, în 2022. Oricum, se știe că J-Pace este pe lista celor 5 modele pregătite pentru următorii doi ani. Alături de noul Defender, o nouă generație Range Rover, crossover-ul Road Rover și un alt model electric, Jaguar XJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.