Joi, 30 martie, a avut loc la Coresi Shopping Resort Braşov conferinţa de presă premergătoare Tess Rally 46, etapa de debut a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2017.

Conferinţa de presă premergătoare Tess Rally 46 rally-300x200La conferința de presă au participat reprezentanți ai partenerilor, sponsorilor și autorităților, oameni fără de care Tess Rally 46 nu s-ar putea desfășura. Directorul organizatoric al evenimentului, Bela Stoica, a ținut să le mulțumească acestora pentru implicarea în motorsport în general și în organizarea Tess Rally 46, în special.

„Este important că încă găsim oameni extraordinari care ne ajută an de an să organizăm acest eveniment. Tess Rally este competiția care deschide an de an Campionatul Național de Raliuri Dunlop și vreau să le mulțumesc foarte mult sponsorilor, partenerilor și autorităților locale, fără de care acest eveniment nu ar fi fost posibil. Și în acest an ne așteptăm la o competiție extrem de spectaculoasă. Sunt peste 70 de echipaje care vor face spectacol pe probele speciale. Din fericire, și vremea ține anul acesta cu noi și așteptăm cât mai multă lume pe marginea probelor speciale”, a declarat președintele clubului organizator Auto Blic, Bela Stoica.

La conferința de presă premergătoare primei curse a sezonului 2017 au participat și doi dintre cei mai importanți piloți din CNRD, campionul național en-titre Simone Tempestini și vicecampionul din 2016, Dan Gîrtofan.

Simone Tempestini a avut un sezon excepțional în care a câștigat titlul de campion național în CNRD și a cucerit titlul de campion mondial în Junior WRC. Simone a schimbat materialul de concurs pentru anul 2017 și își dorește să se acomodeze cât mai repede cu noul bolid.

„Am avut un an de vis și vreau să fac următorul pas. Am început deja sezonul și am participat în Campionatul Mondial, la Monte Carlo și în Suedia, dar din păcate rezultatele nu au fost cele pe care mi le-am dorit. Anul acesta am schimbat materialul de concurs și vom alerga la bordul unui Citroen DS3 R5. Obiectivul nostru este să ne acomodăm cât mai repede cu noua maşină și să fim competitivi și rapizi. Cred că am nevoie de 40, 50 de kilometri de probe speciale pentru a-mi intra în ritm. Mă aștpet la o luptă extrem de interesantă cu Dan Gîrtofan și cred că va fi un spectacol pe cinste la Brașov”, a declarat Simone Tempestini, pilot care va lua startul alături de Marc Banca, pe un Citroen DS3 R5.

Dan Gîrtofan este deja un veteran al curselor auto din România. Vicecampionul național din sezonul trecut își dorește să rămână competitiv și să se bată pentru supremație cu contracandidații săi.

„Ne așteaptă un sezon disputat. Noi vom concura anul acesata pe aceeași Skoda Fabia R5, o mașină pe care o cunoaștem foarte bine. Voi alerga alături de Tudor Mîrza, la fel ca în sezonul trecut, și sper să ținem aproape de Simone. Mă bucur că am reușit să creăm o echipă care să reprezinte Brașovul în Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Avem o echipă în care încercăm să creștem tineri talentați cum sunt Andrei Gîrtofan și Cristiana Oprea. Din echipa Pro Rally Team mai fac parte Manu Mihalache și Jean Tatu”, a declarat pilotul brașovean Dan Gîrtofan

Tess Rally 2017 are programate 7 probe speciale, care însumează 100 de kilometri. Vineri, la Râșnov, va avea loc shakedownul. Prima zi de concurs va include două probe speciale, urcarea de la Râşnov în Poiana Braşov şi superspeciala din centrul oraşului, Braşov Rally Show. A doua zi de concurs programează cinci probe speciale și se va încheia cu coborârea din Poiană în Brașov, probă care are statutul de Power Stage. După sosire, festivitatea de premiere va avea loc în Livada Poştei.

Tess Rally Braşov este organizat de Auto Blic, cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov şi al Consiliului Local Braşov, sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv. Parteneri oficiali ai evenimentului sunt Tess Braşov, distribuitor Volkswagen şi Audi, Lubexpert, importator şi distribuitor Mobil 1 în România. Pro-X, Porsche Finance Group Romania, Superland, Hotel Aro Palace şi Zizin sunt parteneri principali ai raliului. Parteneri: Comprest Braşov, Silnef Security, Selgros Cash&Carry, Pell Collection. Parteneri tehnici sunt Cyclon Motorsport și Infinity Trophy.

Tess Rally Braşov nu se poate desfăşura fără sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră Braşov şi Prahova, R.A.T. Braşov, Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Braşov şi Prahova, al Grupării de Jandarmi Mobile Braşov şi al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova.

Găzduit de Coresi Shopping Resort. Parteneri media: Rock FM, Zile şi Nopţi, Autorally.ro.

Program Tess Rally Braşov:

Vineri 31.03.2017
09:00 – Shakedown Râşnov
18:53 – PS1 Râşnov
19:34 – PS2 Braşov Rally Show

Sâmbătă 01.04.2017
08:48 – PS3 Poiana Braşov – Râşnov
09:13 – PS4 Râşnov – Pârâul Rece
11:26 – PS5 Babarunca
14:02 – PS6 Cheia
16:45 – PS7 Poiana Braşov – Power Stage

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.