Winter Rally Covasna, competitia care a deschis in weekend, fie si neoficial, sezonul intern de raliuri, a fost adjudecata de Simone Tempestini. Pentru campionul in exercitiu a fost al doilea succes al carierei in aceasta intrecere.

Simone Tempestini a concurat alaturi de Sergiu Itu pe un Subaru Impreza, fiind urmat in top de nu mai putin de 5 modele R5. Cei doi s-au instalat la conducere dupa prima zi si aveau un avans de 13,2 secunde. Locul secund era ocupat de Giacomo Costenaro.

Winter Rally Covasna 2020, succes pentru Simone Winter-Rally-Covasna-1Costenaro a atacat pe prima proba a zilei finale, impunandu-se cu un avans de 9,1 secunde. Totul urma sa se decida pe ultima proba, una desfasurata preponderent pe coborare. Simone a ridicat ritmul, n-a cedat decat 1,8 secunde, si a castigat raliul. Costenaro si Pietro Elia Ometto (Skoda Fabia R5) s-au clasat pe doi, iar Alberto Battistolli  si Fabrizia Pons, tot cu Fabia R5, pe trei. Un echipaj care va fi prezent peste numai doua saptamani la startul etapei mondiale WRC din Suedia, cursa din Covasna fiind considerata un test important inaintea raliului pe zapada din Scandinavia.

Si Girtofan in Top 10. De doua ori

De altfel, cu excepta lui Tempestini, ceilalti piloti clasati in Top 6 au luat startul la bordul unor modele R5. Printre acestia s-a numarat si fostul campion national Dan Girtofan, clasat al patrulea.

A fost, de altfel, un weekend bun pentru familia Girtofan. La fel ca sambata, in clasamentul final, singurul echipaj romanesc care a mai reusit sa se claseze in Top 10 a fost cel format din Andrei Girtofan si Doru Vraja (Subaru N14 STI).

La doua roti motrice, cursa a fost castigata de bulgarul Georgi Geradziev (Ford Fiesta ST). Locul secund i-a revenit, la bordul unui BMW E36 M3, maghiarului Tibor Tajmel, in timp ce Csongor Szaboc(Ford Fiesta R2T) s-a clasat pe locul al treilea.

Clasamentul complet Winter Rally Covasna 2020: Clasament-Final

Surse: FRAS, Rally Photo Hunters, Simone Tempestini

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.