Directorul Raliului Dakar, Etienne Lavigne, a dezvaluit ca echipa sa a inceput sa exploreze posibilitatea mutarii raliului inapoi pe continentul african pentru 2020. Dakar s-a mutat in America de Sud in 2009, dupa ce editia din 2008 a rally ride-ului, care urma sa inceapa de la Lisabona, Portugalia si sa se termine in Dakar, Senegal, a fost anulata din cauza amenintarilor teroriste.

Cu toate acestea, dificultatile in asigurarea unui traseu satisfacator pentru editia din 2019 au determinat organizatorii ASE sa initieze discutii cu anumite natiuni africane despre o eventuala viitoare revenire pe continent.

Rezulta confirmarea ca Dakar de anul viitor va avea loc doar in Peru, dupa ce Chile sa retras in ultimul minut, iar Argentina si Bolivia au refuzat ambele sansa sa se intoarca.

Dakar deschide discutiile cu tarile africane pentru 2020 dakar-1140x570
Intr-un interviu acordat Motorsport.com, directorul raliului Etienne Lavigne a raspuns afirmativ la intrebarea daca organizatorii au considerat sa intoarca raliul Dakar in Africa.

„Va puteti imagina ca, in contextul acestui an, este o necesitate pentru noi sa ne gandim la alte locatii, pentru ca nu putem continua sa suferim asupra deciziilor pe care nu le putem controla”, a spus Lavigne.

Nu ne putem permite aceasta situatie, deoarece Dakar este cel mai mare raliu din lume si cel mai important la toate nivelurile. Din acest motiv, trebuie sa planificam un viitor.”

Am inceput sa lucram timp de cateva luni pentru a construi contacte in alte tari, cum ar fi Algeria, Angola si Namibia. Am facut mai multe calatorii in Algeria pentru a ne intalni cu liderii politici si stim ca exista o dorinta de a reuni un eveniment de acest gen.

„Toate echipele si soferii asteapta in fiecare an sa aiba un Dakar atractiv si interesant, de aceea trebuie sa te gandesti la alte tari pentru editiile urmatoare”.

Ultima data cand Dakar a trecut prin Algeria a fost in 1993, in timp ce in anul precedent a vizitat Angola si Namibia, ca parte a unui maraton extins, care pornea de la Paris la Cape Town, Africa de Sud.

Dakar deschide discutiile cu tarile africane pentru 2020 Conrad-Rautenbach-made-an-impressive-start-to-his-first-Dakar-with-Overdrive-Racing.Sursa: motorsport.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.