Bentley Bentayga, SUV-ul care da definitia luxului, beneficiaza de o noua generatie. Modelul a ”scris” deja o poveste de succes incredibila in segment. Iar cele peste 20.000 de exemplare lucrate manual, mai multe decat au vandut oricare dintre concurentii sai, sunt o marturie in acest sens.

Adrian Hallmark, presedinte si director executiv al Bentley Motors, a declarat:
„Din momentul lansarii sale, cu aproape cinci ani in urma, Bentayga a fost insasi definitia SUV-ului de lux. Ca si Continental GT, Bentayga a creat o categorie complet noua pe piata. Si, de cand am stabilit etalonul, multe alte modele s-au alaturat categoriei. Insa nicio alta masina nu a putut oferi o gama suficient de larga de performante si abilitati incat sa rivalizeze cu adevarat cu Bentley Bentayga”.

”Cu noul Bentayga, repozitionam varful segmentului SUV-ului de lux. Pentru a fi inca si mai sus, si mai departe de concurenta. Ne-am ascultat clientii si am adus imbunatatiri in zonele cele mai importante pentru ei. Iar noul Bentayga este o extensie complet modernizata si frumoasa a abilitatilor si realizarilor modelului initial”, a conchis acesta.

Caracter dinamic

Aspectul cheie al noului Bentayga este caracterul sau dinamic inspira din noul limbaj de design al marcii. Unul introdus de a treia generatie Continental GT si de noul Flying Spur. Impreuna, cele trei masini formeaza o noua familie, mai conectata vizual ca niciodata.

Stilul indraznet ofera o prezenta impunatoare pe sosea. Fiecare element al partii din fata a masinii a fost reproiectat pentru un aspect mai curat si mai modern. Grila in forma de matrice, mai mare, mai impunatoare, este acum si mai inalta. In timp ce noua tehnologie inteligenta de faruri cu matrice LED include semnatura Bentley, inspirata din cristalul taiat.

O bara de protectie mai agresiva accentueaza caracteristicile de performanta ale masinii. Stergatoarele de parbriz incalzite, cu stropire directa si 22 de jeturi de spalare in fiecare brat sunt introduse pentru prima data pe Bentayga.

In partea din spate, noul Bentayga beneficiaza de o reproiectare totala a suprafetelor. Inclusiv un nou hayon pe toata latimea, cu noi stopuri incapsulate. In timp ce placuta de inmatriculare a fost mutata mai jos, pe bara de protectie. Gurile de evacuare largi si separate nu lasa nicio indoiala ca aceasta este o masina performanta.

O crestere de 20 mm a latimii spatelui aduce beneficii de dinamica si repozitioneaza rotile in arcadele lor pentru a imbunatati postura masinii. Rotile, in sine, au un design nou, unic pentru Bentayga.

Interior revizuit seminificativ

Interiorul foarte apreciat al Bentayga a fost revizuit in mod semnificativ. Printre schimbarile majore se numara partea centrala a bordului si volanul. Plus bordurile usilor si scaunele complet noi. Care sunt acum disponibile cu optiunea ventilatie si in spate pentru cabina cu cinci locuri. De asemenea, pasagerii din spate se bucura de un spatiu semnificativ mai mare (plus de pana la 100 mm).

Interiorul luxos poate fi si mai rafinat prin aplicarea a unor ornamente din aluminiu finisat in nuanta inchisa. Acestea sunt disponibile pentru prima data pe un Bentley. Dar si prin aplicarea a doua furnire drepte, noi pentru Bentayga: Koa si Crown Cut Walnut. Mulliner Driving Specification adauga un nou design de matlasare, si noi detalii pentru scaune.

Sistem infotainment de generatie noua

Un sistem de infotainment de generatie noua se integreaza perfect in tabloul de bord Bentley in forma de „aripa”, lucrat manual. Acesta are un ecran de 10,9 inch cu o grafica edge-to-edge. Display-ul digital complet nou include o grafica dinamica si o super-rezolutie configurabile.

Cele mai noi elemente hardware si software ofera o navigatie completa. Wireless CarPlay Apple este oferit pentru prima data in configuratia standard. Alaturi de sistemul pe cablu existent, impreuna cu Android Auto (in functie de piata). Pasagerii din spate beneficiaza de introducerea unei noi tablete cu ecran tactil, mai mare, similara cu cea introdusa pe noul Flying Spur.

Intreaga conectivitate a masinii este imbunatatita semnificativ. Porturile de date USB-C si un incarcator de telefon wireless sunt in configuratia standard. Noul Bentayga este dotat acum si cu un SIM incorporat, precum la noul Continental GT. Ceea ce inseamna ca functiile conectate My Bentley nu mai necesita ca ocupantii masinii sa-si puna la dispozitie propria lor conexiune de date. Serviciile My Bentley, disponibile in masina si la distanta, reprezinta o gama de servicii in continua dezvoltare, disponibila clientilor printr-o aplicatie dedicata, atat pe platformele mobile Apple iOS cat si pe Android.

Versiune V8 la lansare

Noul model se va lansa initial in varianta Bentayga V8, oferind performantele unui supercar adaptate la utilizarea de zi cu zi. Motorul pe benzina cu doua turbocompresoare, de 4,0 litri V8, dezvolta 542 bhp (550 CP) si un cuplu impresionant de 568 lb ft (770 Nm). Versiunile plug-in Hybrid si W12 urmeaza sa fie lansate anul acesta.

Mai multe detalii despre noul Bentley Bentayga V8 puteti gasi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.