SUV electric mania este o realitate. Opel Mokka-e, recent lansat, Bentley Bentayga facelift si Citroen e-C4, care vin peste cateva zile. Plus vesti despre un viitor SUV Mini electric. Iata doar cateva noutati din ultimele zile.

Opel Mokka-e este realitate

V-am prezentat o multime de imagini teaser si informatii preliminare despre Opel Mokka-e. Ei bine, acum noul SUV electric a evenit realitate. Si avem primele date oficiale.

Opel Mokka-e va fi echipat cu un motor electric cu 136 de cai putere si 260 Nm. Acesta propune trei moduri de rulare (Normal, Eco si Sport). Viteza de top a fost limitata la 150 km/h. Bateria are o capacitate de 50 kWh, iar autonomia este de pana la 322 de kilometri (WLTP). Incarcarea pana la 80% la statiile rapide dureaza 30 de minute.

SUV electric mania, ultimele noutati SUV-electric-mania_Opel-Mokka-e_2-1024x575

Altfel, vorbim despre un model mai scurt cu 125 mm (2.557 mm), mai lat cu 10 mm, si cu un ampatament care ajunge la 2.557 mm (+2 mm). Si care ofera un portbagaj cu un volum de 350 de litri.

SUV electric mania, ultimele noutati SUV-electric-mania_Opel-Mokka-e_3-1024x497

In ceea ce priveste designul, acesta integreaza elementul Vizor, lansat in 2018 pe conceptul GT X Experimental. Acesta include grila, farurile LED sau IntelliLux LED Matrix, luminile de zi, camerele video si senzorii sistemelor de siguranta. Iar la interior, instrumentar digital cu dimensiuni de pana la 12 inch. Care este „cuplat” cu ecranul sistemului de infotainment (7 sau 10 inch).

Bentley Bentayga facelift, pe 30 iunie

Bentley Bentayga, modelul SUV al companiei, a fost produs, din 2016 incoace, in 20.000 de unitati. Acum se pregateste pentru un facelift, care urmeaza sa fie prezentat oficial pe 30 iunie, in cadrul unei conferinte online.

Pana la acel moment, avem parte de un scurt teaser video. Care ofera cateva idei referitoare la modificari.

MINI pregateste un SUV electric

MINI Coutryman nu va mai reprezenta o exceptie in gama constructorului. Pentru ca MINI pregateste doua modele SUV. Unul cu motorizare clasica, de dimensiunile lui X3. Iar celalalt, un SUV electric 100%.

Vorbim despre un model cu dimensiuni apropiate de X1 dezvoltat impreuna cu Great Wall, pe o platforma noua. Si care, scrie Autocar, va miza pe o generatie noua de acumulatori, fara cobalt. Ca si pe baterii dezvoltate de SVolt, marca pe care Great Wall Motors a detinut-o pana in 2018.

Citroen C4 si e-C4

Nu, nu gresim incadrandu-l in zona SUV. Sigur, C4 este hatchback-ul celor de la Citroen. Insa chiar constructorul spune ca „adopta subtil unele trasaturi de SUV pentru mai mult caracter”. In plus, e-C4 pare sa fie tocmai inlocuitorul lui C4 Cactus, care dispare din gama. Astfel ca putem vorbi cumva de un SUV electric.

Oricum, mai multe aflam pe 30 iunie. Atunci cand este lansarea oficiala. Cand vom cunoaste si daca platforma este CMP (Peugeot 208, Opel Corsa si DS3 Crossback), ca si gama de motorizari. Capitol la care, iar este vorba despre speculatii, se vorbeste despre motorul de 136 CP si bateria de 50 kW de la DS 3 E-Tense.

SUV electric mania, ultimele noutati SUV-electric-mania_Citroen-e-C4-1024x653

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.