RAR facebook

RAR vine cu precizari in ceea ce priveste masinile cu volan pe dreapta din UK. Subiect pe care l-am dezbatut deja la inceputul acestei luni.

Din 30 martie, automobilele care au omologare tip e11 nu vor mai primi automat cartea de identitate in vederea inmatricularii. Dupa finalizarea Brexit omologarea UE si certificatul de conformitate devin invalide. Dupa acel moment, vehiculele vor trece printr-un proces de reomologare individuala.

Daca ati obtinut cartea de identate pe baza omologarii din UK, dar nu ati inmatriculat-o, trebuie sa o faceti pana pe 29 martie.

RAR anunta ca masinile cu volan pe dreapta din UK se pot inmatricula pana pe 29 martie rar-1Pentru masinile second-hand sunt valabile prevederile RNTR-7

Si masinile cu volan pe dreapta din UK second-hand sunt in aceeasi situatie. Omologarile UE de tip acordate de Regatul Unit nu vor mai fi acceptate. Este nevoie de reomologare individuala conform prevederilor RNTR-7, adresate masinilor second-hand provenite din state terte. Insa, atentie, din 30 martie, masinile de acest tip aduse din UK, cu volanul pe dreapta, nu vor mai primi cartea de identitate. Mai mult, pentru omologarea individuala si eliberarea CIV pentru reinmatriculare singurul ITP valabil este cel facut la RAR.

PRECIZARE. Masurile amintite nu vizeaza vehiculele deja inscrise. Potrivit RAR, incepand cu 2006 au fost inmatriculate 62.500 de masini din UK.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.