masina cu volan pe dreapta

Masini cu volan pe dreapta. Nu-s putine pe strazile din Romania. Nu este exclus insa ca lucrurile sa schimbe din martie. Cel putin in ceea ce priveste inmatricularile.

Asadar, sa incepem cu inceputul. Masinile cu volan pe dreapta au starnit multe controverse. Politia Rutiera, dar si o multime de soferi, au fost impotriva lor. Si au incercat sa le interzica. Principala problema adusa in discutie este pericolul indus de conditiile de vizibilitate.

Acest lucru nu este insa posibil. Din pricina legilor europene. Pentru ca daca europenii pot conduce in Marea Brritanie modele cu volan pe stanga, si invers trebuie sa fie permis. Ministerul Transporturilor a gasit insa o alta solutie. Si a introdus-o in Ordinul 1.255 din 13 august 2018. Unul menit sa modifice si completeze reglementarile in materie de omologare indivuala valabile din 2005.

Atentie la restrictiile impuse masinilor cu volan pe dreapta

„Postul de conducere trebuie sa fie situat pe partea stanga in raport cu planul median longitudinal al autovehiculului”. Asa precizeaza ordinul amintit. Exceptii se fac doar pentru masinile destinate serviciilor publice comunitare. Dar si celor inmatriculate pe teritoriul Uniunii Europene. Cu conditia sa nu fi suferit modificari in raport cu configuratia de inmatriculare initiala.

Ce inseamna acest lucru? Ca nu se mai poate inmatricula o masina cu volanul pe dreapta din tarile non-UE. Daca nu ati fost inca in aceasta situatie, trebuie sa stiti ca asa stau lucrurile din 11 septembrie 2018. Evident, nu sunt afectati cei care au inscris masinile inainte de data amintita. Caci actul normativ nu se aplica retroactiv

Brexit-ul poate schimba lucrurile

Finalizarea Brexit va poate da peste cap si planurile legate de masinile din Marea Britanie. Deocamdata acestea sunt incluse la capitolul exceptii. Dar din 29 martie, atunci cand este termenul legat de Brexit, situatia este incerta.

Legislatia ar putea sa sufere schimbari. Iar modul in care migreaza firmele care activeaza in Insula arata ca si circulatia marfurilor poate fi afectata. Asa ca, daca aveti in intentie sa achizitionati o masina cu volan pe dreapta, este recomandabil sa va informati mai putin. Pentru a avea certitudinea ca nu cheltuiti banii pentru un automobil pe care nu-l veti putea folosi.

4 COMENTARII

  1. HALAL gramatica. Auzi: „Finalizarea Brexit va <> da peste cap….”.

    Deci cum e…va „POATE”, sau va „PUTEA”?

    Am devenit o tara plina de analfabeti…

  2. Si cu masinile din Irlanda,Malta si Cipru,cum ramane? Dar cu aia care conduc beti,(inclusiv „alesi” sau politisti) sau cu permise luate fara sa stie sa citeasca sau sa scrie?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.