ITP in orice stat din Uniunea Europeana? Da, asa suna un proiect de lege depus recent la Senat pentru aprobare. Documentul are nevoie de aprobarea Parlamentului si publicarea in Monitorul Oficial pentru a intra in vigoare.

In prezent, Inspectia Tehnica Periodica (ITP) se poate efectua numai pe teritoriul Romaniei. Noua lege spune ca proprietarii de masini vor putea sa o faca si in tarile din Uniunea Europeana. In plus, acest lucru este extins si la cele patru tari din zona EFTA (Elvetia, Norvegia, Islanda si Liechtenstein), dar si in Republica Moldova.

ITP in sprijinul proprietarilor care locuiesc in alte tari

Motivatia noului proiect de lege este legata de interesul celor care folosesc masini inmatriculate in Romania si locuiesc in alte tari. Pana acum acestia erau obligati sa revina cu masina in tara pentru a efectua ITP-ul.

Exista insa si o prevedere suplimentara. “Activitatea de inspectie tehnica periodica a vehiculelor inmatriculate sau inregistrate în România se face numai prin persoane autorizate in Romania” prevede proiectul. Ceea ce inseamna ca statiile ITP din strainatate vor trebui sa se autorizeze la Registrul Auto Roman (RAR). Totodata, stațiile ITP vor trebui sa functioneze in conditiile stabilite de legislatia din tara noastra. Este vorba despre Ordonanta Guvernului nr. 81/2000. Dar si, in egala masura, in acord cu legislatia statului pentru care vor fi autorizate de catre RAR.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.