Porsche anunta ca nu va mai fabrica masini diesel, urmand a se concentra pe motoarele pe benzina, electrice si hibride in schimb.

Anunțul vine la cinci luni dupa ce un senior manager de la Porsche din Germania a fost arestat in legătura cu o investigatie privind fraudarea emisiilor diesel de catre compania-mama a Porsche, Volkswagen.

Compania nu mai are in portofoliul sau o masina cu motor diesel din luna februarie si nu a mai oferit un model diesel in Statele Unite ale Americii din luna noiembrie a anului 2015.

De altfel, doar 12% din vanzarile globare ale lui Porsche au fost reprezentate de vehiculele diesel.

„Compania a decis sa nu mai ofere motorizari diesel in viitor”, se arata intr-un comunicat remis de Porsche.

Oliver Blume, director executiv al Porsche AG, a tinut sa clarifice, intr-o declaratie, ca Porsche „nu demonizeaza motorina”.

„Este si va ramane o importanta tehnologie de propulsie. Noi, in calitate de producator de automobile sportive, pentru care motorul diesel a jucat intotdeauna un rol secundar, am ajuns la concluzia ca ne-ar placea ca viitorul nostru sa fie fara motorina”, a precizat acesta, potrivit CNN.

Dieselul nu a fost niciodata o parte importanta in portofoliul Porsche, care a oferit versiuni diesel ale unora dintre modelele sale cu patru usi, insa compania masinile sport au venit intodeauna insotite de motorizari pe benzina.

In acelasi comunicat de presa, Porsche a anuntat introducerea lui Taycan, primul model all-electric al marcii, care va concura cu Tesla pe piata de lux EV. Porsche Taycan va debuta in 2019.

„Pana in 2025, fiecare al doilea nou vehicul Porsche ar putea avea o transmisie electrica – fie hibrida, fie pur electrica”, a spus compania.

Volkswagen a fost in centrul unui scandal exploziv in urma cu aproximativ trei ani, dupa ce a inselat testele privind emisiile masinilor diesel. Acest scandal a dus la demiterea CEO-ului sau si la o serie de procese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.