Mercedes-Benz a livrat primul autobuz 100% electric, eCitaro, catre o compania de transport public din Hamburg.

Acesta este primul dintr-o comanda de 20 de autobuze eCitaro efectuata de catre compania de transport public Hochbahn AG, cea mai mare comanda de autobuze cu sisteme de propulsie integral electrice a unui furnizor german de servicii de transport public.

Anterior achizitiei, Hochbahn AG a testat mai multe concepte de autobuze urbane cu sisteme de propulsie electrice, timp de mai multi ani. incepand cu anul 2020, compania de transport public a oraşului Hamburg intentioneaza sa achizitioneze doar autobuze cu emisii zero. In momentul de fata, compania opereaza 1.000 de autobuze pe 111 rute.

Mercedes-Benz a livrat primul autobuz 100% electric Mercedes-Benz-eCitaro-Hochbahn-AG-Hamburg-3

Lansat in premiera mondiala la Salonul de Autovehicule Comerciale de la Hanovra (IAA) in septembrie, eCitaro eCitaro este primul autobuz complet electric dezvoltat si produs in Germania.

Silentios si fara emisii, eCitaro reprezinta un pas important in reducerea emisiilor, mai ales in orase şi in alte zone rezidentiale. Dispune de tehnologia inovatoare, in special prin sistemul unic de gestionare al climatizarii, care reduce consumul de energie, prelungind astfel durata de operare.

Bateriile modulare au o capacitate de pana la 243 kWh, racite la o temperatura optima pentru eCitaro, ceea ce duce la incarcare maxima, o capacitate ridicata de utilizare si un ciclu de viata prelungit.

Modelul cu trei usi livrat catre compania de transport pulic din Hamburg dispune de o gama larga de echipamente, avand faruri LED, iluminat ambiental cu LED in compartimentul pentru pasageri, un sistem de avertizare pentru inchiderea usilor cu o banda luminoasa cu LED-uri, un sistem automat de control al climatizarii separat pentru compartimentul de pasageri si pentru habitaclu si Electronic Stability Program (ESP).

Mercedes-Benz a livrat primul autobuz 100% electric Mercedes-Benz-eCitaro-Hochbahn-AG-Hamburg-1

Ajuns la a doua generatie, avand peste 50.000 de unitati vandute, Mercedes-Benz Citaro este folosit in toate orasele din lume. Autobuzul este disponibil in variantele: Citaro, Citaro Hybrid, Citaro NGT (cu motor pe gaz natural comprimat), fiind acum disponibil şi in varianta 100% electrica.

In anul 2017, orasul Hamburg si Daimler AG au incheiat un parteneriat pe termen lung pentru promovarea mobilitatii urbane. Jörg Lamparter, Director General al Serviciilor de Mobilitate Daimler a declarat: „Parteneriatul nostru cu orasul Hamburg are scopul de a extinde electromobilitatea si de a promova solutii de mobilitate inovatoare. De exemplu, vom electrifica treptat flota car2go, iar cooperarea pe tema mobilitatii va fi intensificata prin intermediul platformei de servicii moovel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.