BMW este cea mai populară marcă în Europa dacă ne raportăm la căutările efectuate pe motorul de căutare Google. Numele mărcii s-a situat pe lista celor mai cunoscuți producători de mașini în 15 țări din Europa. Între acestea,Marea Britanie sau Germania, dar și majoritatea statelor balcanice, incluzând România.

Analiza a fost efectuată de echipa de cercetare Picodi.com. Aceasta a folosit drept reper statisticile căutărilor făcute pe Google pentru peste 60 de mărci de mașini. Automobile aparținând claselor premium, medie și economy.

Dacă BMW este lider, Mercedes-Benz a ocupat locul al doilea în clasament. Brandul a fost cel mai popular printre utilizatorii de internet din 10 țări. Cea mai mare bază de fani ai mărcii se găsește în Rusia, Azerbaidjan, Armenia, Albania și în mai multe țări din Europa de Vest, între care Portugalia, Luxemburg și Belgia. Toyota s-a clasat pe primul loc în clasamentele din Polonia, Bulgaria, Grecia, Lituania și Letonia.

Cercetarea s-a bazat pe o comparație de căutări a 64 de mărci de mașini în 2017–2021. Datele istorice au fost obținute prin Google Keyword Planner. Datele pentru Andorra, Malta, Monaco, San Marino și Vatican nu au fost disponibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.