Mercedes-Benz GLC SUV; Exterieur: AVANTGARDE, graphitgrau metallic; Interieur: AVANTGARDE, Leder Nappa sienabraun Mercedes-Benz GLC SUV; exterior: AVANTGARDE, graphite grey metallic; interior: AVANTGARDE, nappa leather sienna brown

Lansare de vânzări pentru noul Mercedes-Benz GLC

Noua ediție a SUV-ului de succes acum disponibilă pentru a comanda de la partenerii de vânzări și online

Stuttgart. Noul Mercedes-Benz GLC iese imediat în vânzare, cu prețuri începând de la 57.631,70 euro[1]. Seria de modele complet nou dezvoltată impresionează prin design și tehnologie moderne, performanță sportivă și eficiență, precum și prin confort și agilitate. Toate modelele GLC au un sistem de propulsie electrificat.

Indiferent dacă este pe drum sau off-road, GLC este acasă pe orice teren. Noua direcție pe puntea spate o face și mai agilă și mai dinamică. Cu toate caracteristicile și echipamentele sale, noul GLC își apără poziția de top în portofoliul de autoturisme Mercedes-Benz: este cel mai bine vândut vehicul de mai bine de doi ani.

Design: puritate senzuală, inteligență și emoție

Noul GLC este imediat recunoscut ca membru al familiei SUV Mercedes-Benz. Dotarea standard include exteriorul AVANTGARDE cu secțiuni aplicate cromate. Proporțiile cu elemente clasice de SUV, cum ar fi apărătoarea simulată cromată în față și în spate, barele de acoperiș din aluminiu lustruit și borduri opționale sunt completate de noi margini turnate în lateral. Rezultatul este un echilibru între eleganță, sportivitate și performanță off-road. Repere includ noile faruri, care se conectează direct la grila radiatorului și accentuează lățimea vehiculului. În combinație cu LUMINĂ DIGITALĂ opțională, acestea prezintă elipse luminoase de zi, în plus față de familiara „torță”. Un alt punct culminant vizual este grila radiatorului cu stea Mercedes integrată, o lavră gri închis cu suprapunere cromată și cadru cromat.

Designul interior

Designul interior, de asemenea standard în linia AVANTGARDE, subliniază calitatea înaltă și modernitatea GLC: tabloul de bord, de exemplu, este împărțit orizontal în două secțiuni și prezintă suprafețe ornamentale generoase, cu un afișaj central care pare să plutească deasupra acestuia. Designul avangardist al scaunelor și ornamentele contemporane ale ușilor subliniază calitatea înaltă a interiorului.

GLC stabilește, de asemenea, standarde în aerodinamică și aeroacustică: coeficientul său minim de rezistență în cea mai bună configurație aerodinamică este cd = 0,29, ceea ce este semnificativ mai bun decât predecesorul său (cd = 0,31) – un avans notabil pentru un SUV cu un motor convențional. Din punct de vedere acustic, GLC este un vehicul plăcut silențios, cu un sunet de comandă și zgomot foarte scăzut de rulare și vânt. Toate măsurile acustice contribuie împreună la atmosfera „binevenit acasă”, care este un semn distinctiv Mercedes-Benz.

Lansare de vânzări pentru noul Mercedes-Benz GLC 22C0161_024
Mercedes-Benz GLC SUV

Sistemele de propulsie: 100% hibrid

Noul GLC este proiectat sistematic pentru propulsia hibridă și stabilește standarde în ceea ce privește eficiența. Gama de motoare are unități cu patru cilindri pe benzină și diesel combinate cu un motor electric.

Unitățile mild hybrid folosesc un generator de pornire integrat (ISG) de a doua generație, în timp ce hibridele plug-in (lansare pe piață în jurul lunii decembrie 2022), cu o putere a sistemului de până la 280 kW (381 CP) și un cuplu de sistem de până la la 750 Nm, utilizați o mașină sincronă de 100 kW excitată permanent.

Toate hibridele plug-in au o autonomie electrică de peste 100 de kilometri (WLTP). Acest lucru permite călătoriilor de zi cu zi să fie acoperite mai ales în modul complet electric. Programul de conducere hibrid îmbunătățit oferă modul de conducere electric pentru cele mai potrivite secțiuni ale traseului.

Conducerea electrică este prioritară în călătoriile în zonele urbane, de exemplu. Dar chiar și pe teren accidentat, GLC poate fi condus în modul complet electric, la cerere, datorită unui nou program off-road.

Un încărcător de 11 kW este echipat standard pe modelele hibride plug-in pentru încărcare de la rețeaua de curent alternativ sau de la Wallbox-ul trifazat. În plus, la cerere este disponibil un încărcător opțional de 60 kW DC.

Încărcarea la punctele publice de încărcare devine o întâmplare plăcută cu Mercedes me Charge. La timp pentru lansarea noului GLC, rețeaua de încărcare cu aproximativ 300.000 de puncte de încărcare din Europa oferă acum trei tarife de încărcare adaptate cerințelor individuale. Acest lucru face încărcarea cu Mercedes me Charge și mai ușoară și mai transparentă.

Șoferii unui hibrid plug-in Mercedes-Benz vor primi un preț redus exclusiv pentru încărcarea publică cu tarife fixe pe kilowatt-oră de energie electrică pentru primul an de la înregistrare. În plus, taxa lunară permanentă de 4,90 euro în tariful M este scutită în primul an pentru cumpărătorii de mașini noi. Acest lucru se adresează navetiștilor din oraș, de exemplu.

Mercedes me Charge oferă clienților acces la o gamă largă de stații publice de încărcare situate în orașe și în locuri precum centre comerciale, hoteluri sau stații de service. Aplicația Mercedes me indică în avans poziția exactă, disponibilitatea curentă și prețul la stația de încărcare selectată. Mai multe informații despre Mercedes me Charge: https://media.mercedes-benz.com/article/6872cfc4-7bbd-421e-871d-c7c774c6c5d5.

Lansare de vânzări pentru noul Mercedes-Benz GLC 22C0161_001

Suspensie: agilitate și siguranță

Componentele cheie ale șasiului configurat dinamic al lui GLC includ noua suspensie față cu patru brațe și suspensie spate independentă cu mai multe brațe. Șasiul standard oferă deja un nivel ridicat de suspensie, confort de rulare și zgomot, manevrabilitate agilă și plăcere de condus. Este echipat cu un sistem de amortizare dependent de amplitudine.

Suspensia pneumatică AIRMATIC este disponibilă opțional. Direcția opțională pe puntea spate și raportul de direcție mai direct pe puntea față conferă lui GLC o agilitate deosebită. Unghiul de virare la puntea spate este de până la 4,5 grade. Acest lucru reduce raza de viraj cu 90 de centimetri, la 10,9 metri.

GLC este un polivalent și oferă caracteristici de condus semnificativ îmbunătățite pe orice teren și chiar și în condiții meteorologice nefavorabile. Pentru secțiunile îndepărtate de drumurile asfaltate, aceasta include operarea simplificată prin intermediul ecranului off-road, o imagine de ansamblu mai bună datorită „capotei transparente”, precum și tracțiune maximă și stabilitate de conducere datorită sistemelor de management dezvoltate mai departe. Ca hibrid plug-in, chiar și atunci când conduceți în modul complet electric.

Punctele importante ale GLC pentru funcționarea remorcii sunt asistența la manevrarea remorcii, noul meniu al remorcii și planificatorul de rute al remorcii. Acest lucru face ca conducerea unei combinații mașină/remorcă să fie cât mai sigură și plăcută posibil. În plus, tracțiunea integrală 4MATIC oferă o tracțiune remarcabilă pe orice suprafață.

Programe de confort: îmbunătățite în numeroase detalii

Cea mai recentă generație a sistemului de infotainment MBUX cu două afișaje mari, standard și navigație pe tot ecranul, face interiorul și mai digital și mai inteligent. Asistentul vocal „Hey Mercedes” a devenit mai capabil de dialog și de învățare. Cu funcția MBUX Smart Home, clienții își pot conecta GLC-ul la sistemul lor de casă inteligentă, transformându-l într-un centru de control mobil și pentru casă. MBUX integrează toți furnizorii importanți de streaming de muzică, inclusiv preferințele și setările personale.

De asemenea, nou pentru MBUX este ghidul de călătorie „Tourguide”. Ca parte a „MBUX Voice Assistant” de la Mercedes me, „Tourguide” audio adaugă o caracteristică interesantă și distractivă la funcțiile anterioare de informații de călătorie. Ca răspuns la comanda vocală „Hey Mercedes, start Tourguide”, sistemul de infotainment MBUX citește informații detaliate despre punctele de interes de-a lungul traseului. Sistemul răspunde celor aproximativ 3.400 de semne maro de-a lungul autostrăzilor germane.

Noul ghid audio de călătorie poate fi folosit inițial exclusiv în Germania, dar ulterior va fi lansat în alte țări. Sistemul opțional de sunet surround Burmester® oferă o experiență de ascultare unică cu 15 difuzoare premium și o putere totală de 710 wați.

Tehnologia farurilor DIGITAL LIGHT (opțional) oferă condiții de iluminare strălucitoare, care se adaptează în mod constant la alți utilizatori ai drumului și la împrejurimi. În combinație cu funcția de proiecție, sistemul poate proiecta suplimentar marcaje auxiliare și simboluri de avertizare pe drum.

O altă caracteristică nouă a GLC este pachetul opțional Driving Assistance Plus. Include asistență activă la distanță DISTRONIC, asistență activă la direcție, asistență activă la frânare, asistență la direcția evazivă, asistență activă pentru menținerea benzii de rulare, asistență activă pentru unghiul mort și PRE‑SAFE® PLUS, precum și asistență activă pentru blocajele în trafic și PRE‑SAFE® Impulse Side. Alte noi caracteristici opționale includ „capota transparentă” și asistența la manevra remorcii.

Componentele și sistemele GLC sunt îmbunătățite în numeroase detalii, cum ar fi ENERGIZING AIR CONTROL, AIR-BALANCE, GUARD 360°, iluminarea ambientală și noua trapă glisantă panoramică, care are o traversă mai subțire pentru o senzație de spațialitate îmbunătățită semnificativ. . Scaunul multicontur optional are acum functii extinse de masaj.

Echipament standard: îmbunătățit semnificativ

Echipamentul standard al noului GLC a fost îmbunătățit semnificativ și oferă clienților un vehicul atractiv chiar de la început. Linia AVANTGARDE este standard, de exemplu, la fel ca și caracteristicile populare, cum ar fi afișajele mari, integrarea smartphone-ului, încărcarea fără fir și scaunele din față încălzite. În plus, logica produsului este simplificată semnificativ pentru clienți, pentru a reduce selecția multor opțiuni individuale care necesită timp. Caracteristicile funcționale care sunt comandate frecvent în combinație sunt acum incluse în pachete de echipamente pe baza comportamentului real al cumpărătorului. În afară de aceasta, există doar foarte puține opțiuni funcționale disponibile. În ceea ce privește opțiunile de design, cum ar fi finisajul cu vopsea, tapițeria, ornamentele și roțile, clienții își pot configura vehiculele individual, la fel ca înainte.

O prezentare generală a modelelor GLC disponibile pentru comandă începând cu 13 iulie 2022:

GLC 200 4MATIC GLC 300 4MATIC GLC 220 d 4MATIC
Capacitate cc 1,999 1,999 1,993
Putere kW/hp 150/204 190/258 145/197
la rpm 5,800-6,100 5,800 3,600
Putere (boost effect) kW/hp 17/23 17/23 17/23
Cuplul maxim Nm 320 400 440
la rpm 1,800-4,000 2,000-3,200 1,800-2,800
Cuplul maxim (boost effect) Nm 200 200 200
Consumul de combustibil combinat (WLTP)[2] l/100 km 8.2-7.3 8.2-7.3 5.9-5.2
Emisii combinate de CO2 (WLTP)[2] g/km 186-167 186-167 155-136
Acceleratie s 7.8 6.2 8
0-100 km/h
Viteza maxima km/h 221 240 219
Pret de la[3] euro 57,631.70 68,240.55* 60,237.80

 

* Prețul include linia AMG standard

[1] Preț de vânzare cu amănuntul recomandat în Germania, inclusiv TVA de 19 %.

[2] Cifrele prezentate sunt valorile WLTP CO2 măsurate conform art. 2 Nr.3 din Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2017/1153. Cifrele consumului de combustibil au fost calculate pe baza acestor cifre.

[3] Preț de vânzare cu amănuntul recomandat în Germania, inclusiv TVA de 19 %.

 

Comunicat remis Best Ride

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.