Ford a stopat temporar productia celui mai bine vandut model auto din lume, pickup-ul F-150.

Aceasta decizie este de fapt una fortata si vine ca urmare a unui incendiu ce a avut loc la unul dintre furnizorii de piese, intr-un mic oras din Michigan.

„Este tragic, iar impactul este urias pentru Ford”, a declarat directorul de productie Abhay „Abe” Vadhavkar.

Conform unor surse ale USA Today, productia va fi oprita timp de cateva saptamani.

Pickup-ul F-150 reprezinta o industrie de miliarde de dolari pentru producatorul de automobile din Dearborn. Un analist a calculat recent ca valoare de productie a Seriei F este mai mare decat cea a Ford in ansamblu. Aproape 900.000 de camioane F-150 au fost vandute in 2017, la un pret mediu de 46.700 de dolari. Iar vanzarile sunt in crestere.

In aceasta saptamana, fabrica de ansamblare din Kansas City s-a inchis si aproximativ 3.400 de muncitori s-au dus acasa din cauza lipsei pieselor, ca urmare a incendiului ce a avut loc pe 2 mai la Meridian Magnesium Products din Eaton Rapids, Mich.

Meridian Magnesium Products este furnizorul numarul 1 in America de Nord pentru structura de sustinere a radiatorului de magneziu.

Magneziul este un metal usor care adauga o greutate mica si ajuta la eficienta consumului de combustibil. Cand radiatorul este umplut cu agent de racire, care are densitatea apei, devine greu. Deci, structura de sustinere a radiatorului de magneziu asigura suport.

Nu doar Ford e afectat de incendiul ce a avut loc la Meridian Magnesium Products, ci si producatorul Fiat Chrysler, care cumpara instrumente pentru panouri din magneziu.

„Cred ca aproximativ trei sferturi din zona de productie a fost afectata de incendiu. Totul ar trebui sa revina la normal in cateva saptamani”, a anuntat directorul de securitate Roger McNutt.

Ford F-150 este construit doar in doua locatii. Pe langa Kansas City, mai exista o fabrica in Dearborn, iar inchiderea acesteia ar afecta alti 4.000 de muncitori.

287.295 de pickup-uri F-150 au fost vandute in acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.